GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grlić Radman: Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika

Grlić Radman: Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2023 / 14:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da predsjednik Zoran Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika i demantirao tvrdnje da je predsjedniku poslan popis s prijedlozima samo na potpisivanje.

"Mi nismo poslali popis i da se samo potpiše, kao što je negdje to javno komunicirano. Prijedlozi su (tu) već tri godine, o njima se razgovaralo i što se tiče naših kolegica i kolega u ministarstvu vanjskih poslova, oni čekaju svoj trenutak, rotaciju", rekao je Grlić Radman novinarima nakon primanja azerbajdžanskog kolege Jejhuna Bajramova na Zrinjevcu.

Predsjednik i vlada, koji suodlučuju o imenovanju veleposlanika, međusobno se optužuju što su već duže vremena upražnjena neka veleposlanička mjesta, uključujući u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Vatikanu.

Predsjednikov suradnik Orsat Miljenić rekao je prije nekoliko dana za RTL Danas da "oni moraju shvatiti i prihvatiti da ne postoji pravilo prema kojem će oni servirati listu i onda će predsjednik ne gledajući, potpisati sve što su oni rekli i tražili".

Grlić Radman to poriče i ističe da je na predsjedniku da "odblokira tu rotaciju".

Na opasku da je predsjednik spreman razgovarati prema porukama koje dolaze s Pantovčaka, Grlić Radman je poručio da je upravo MVEP inzistirao na rješavanju tog pitanja, a da se Milanović bavi "sasvim drugim poslovima, a ne vanjskom politikom" i da, za razliku od njega, hrvatska vlada provodi proeuropsku i pro-NATO politiku.

"Pogledajte što je predsjednik u četiri godine napravio. Koja je njegova bilanca? Koja je njegova vanjska politika i koji su to diplomati?", rekao je Grlić Radman i ponovio da je "nečuven" model 50-50 u praksi demokratskih zemalja.

Tagovi: Gordan Glić Radman, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE