GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grlić Radman: Austrija će razmatrati izmjenu odluke o Hrvatskoj

Grlić Radman: Austrija će razmatrati izmjenu odluke o Hrvatskoj
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2020 / 19:29
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u petak je izjavio kako će Austrija razmatrati izmjenu odluke kojom je svoje državljane upozorila da zbog mogućnosti zaraze koronavirusom ne putuju u Hrvatsku.

"Mi svakodnevno izvješćujemo o tome kakva je situacija u Hrvatskoj, dakle na dnevnoj bazi se dostavlja Europskom središtu za prevenciju bolesti i kontrolu. Kad je u pitanju broj zaraženih on je uglavnom istaknutiji na istoku zemlje nego u regijama na Jadranu, tako da smo izvijestili austrijsku stranu....", kazao je ministar u izjavi za novinare u Baškoj Vodi

"Austrijanci će sad razmatrati preinačenje te svoje odluke", rekao je Grlić Radman .

Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova u petak je upozorilo svoje državljane da zbog mogućnosti zaraze koronavirusom ne putuju u Hrvatsku.

Austrija strahuje da bi povratak njezinih državljana s godišnjeg odmora u Hrvatskoj, koja je u četvrtak zabilježila rekordan broj novozaraženih, mogao pojačati širenje koronavirusa na njezinom teritoriju.

Po riječima ministra, trenutačno je u Hrvatskoj oko 900.000 tisuća turista.

"Mi se doista trudimo osigurati sve mjere, uvjete kako bi se turisti osjećali sigurnim i sigurno je da svaka zemlja vodi računa o svojim građanima," kazao je ministar.

Grlić Radman je rekao novinarima da je jutros dva puta razgovarao s austrijskim ministrom vanjskih poslova Alexanderom Schallenbergom, te da su hrvatski ministri unutarnjih poslova, turizma i zdravstva također u kontaktu s austrijskim kolegama, kao i premijer Andrej Plenković.

"Ja sam se obilazeći hrvatsku obalu osvjedočio da se naši ugostitelji i restorani pridržavaju mjera," ustvrdio je Grlić Radman. Pozvao je mlade koji se sastaju u diskotekama i barovima da nose maske i održavaju fizičku distancu te izbjegavaju rukovanje.

"Neće se nitko uvrijediti ako se vi samo nagnete a ne pružite ruku - tako čuvamo slabe, nemoćne i bolesne a tako čuvamo i hrvatski turizam i gospodarstvo," poručio je Grlić Radman.

Upitan kako komentira postupak Italije koja je uvela testiranje za sve one koji dolaze iz Hrvatske, pa tako i svoje građane, ministar je kazao kako svaka zemlja ima pravo donositi one mjere koje smatra ispravnim.

"Ono što nastojimo, i Talijane i sve naše susjede i sve zemlje iz kojih najaviše dolaze turisti je upravo informirati o tome da se u Hrvatskoj može biti siguran", istaknuo je.

Tagovi: Gordan Grlić Radman, Austrija, austrijski turisti, crvena lista
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE