GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grbin: Gotovac se ponašao nekolegijalno i ucjenjivački

Grbin: Gotovac se ponašao nekolegijalno i ucjenjivački
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2022 / 23:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac, više nije član te stranke. Tako je na sjednici u utorak odlučilo Predsjedništvo. Na dvije godine je suspendiran Davor Terzić. Odluke Predsjedništva mora još potvrditi Glavni odbor stranke.

Šef SDP-a Peđa Grbin obratio se novinarima nakon sjednice i ponašanje Viktora Gotovca nazvao ucjenjivačkim i nekolegijalnim.

“Danas je SDP još jednom morao raspravljati o našim unutarstranačkim odnosima. U vremenu kad je Hrvatska u krizi i suočena s ogromnim kriminalom, neki kolege su odlučili su gurnuti nas u fokus”, kaže Grbin dodajući da ono što je uslijedilo prelazi granice kolegcjalnog.

“Nazvati partnera i tražiti od njega ucjenom da glasuje za odluku… Staviti svoje osobne stranačke interese ispred interesa zajednice nije nešto što bilo tko tko se bavi politikom smije može i mora raditi”, poručio je Grbin.

Kaže i kako se ovo što je napravljeno u SDP-u ne može ni tolerirati ni oprostiti.

“Ako od partnera tražiš da sudjeluje u unutarstranačkom razračunavanju, onda u mojoj stranci nemaš mjesta. Viktor Gotovac je napravio upravo to i Predsjedništvo je donijelo odluku da ga se isključi iz stranke”, kaže Grbin dodajući da će se i s drugima u gradskoj organizaciji razgovarati, ali da je na Gotovcu zapovjedna odgovornost.

Grbin je poručio da će obnoviti sporazum s Možemo.

“Suradnja ide dalje. Sada nas čeka sjesti za stol i definirati oblik te suradnje jer je očito da ona sada ne funkcionira kako bi trebala.”

Gotovčevu dužnost će preuzeti jedan od potpredsjednika stranke, a Grbin kaže kako će sutra obavijestiti javnost tko će to biti.

S Možemo će ponovno pregovarati vodstvo gradske organizacije, a Grbin je rekao kako ne može sada reći kako će to izgledati. Sve argumente članova gradske organizacije će, kaže, saslušati i oni ga zanimaju, ali najviše ga zanimaju građani. Razgovori tek trebaju početi i Grbin inzistira na tome da ne može već sada reći kako će oni i završiti.

Prema njegovim riječima, odluka o izbacivanju Gotovca iz stranke donesena je većinom glasova Predsjedništva.

Grbin nije htio reći ni hoće li biti više izbacivanja iz stranke.

Na pitanje ima li kontrolu nad strankom kaže: “Vidjeli ste da imam.”

Na Gotovčevo mjesto mogao bi zasjesti Branko Kolarić, kaže Grbin. Sjedica Glavnog odbora stranke održat će se za maksimalno 15 dana, otkrio je šef SDP-a novinarima.

Gotovac se još uvijek nije oglasio, ali prije sjednice je rekao kako neće govoriti loše o svojoj stranci ako ga izbace te kako će, ako budu imali kvalitetne programe, i dalje glasati za njih.

Tagovi: Peđa Grbin, Viktor Gotovac, SDP, Možemo!
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE