GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gradsko vijeće Splita: Srušen kvorum

Gradsko vijeće Splita: Srušen kvorum
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2022 / 13:34
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Gradsko vijeće Splita ostalo je bez kvoruma nakon što je četvero vijećnika Hrvatske građanske stranke (HGS) i nezavisni Ante Franić napustilo sjednicu, a prije glasovanja o šestoj točki dnevnog reda.

Po toj točki dnevnog reda tražila se suglasnost gradskih vijećnika za zaduživanje gradske tvrtke Split parking, a za projekte dvije garaže u Dobrilinoj ulici i na Lokvama te sanaciju i opremanje šest parkirališta i garaža u Vrančićevoj, Ostravskoj, Krležinoj, Tijardovićevoj, Zagorski put i Smiljanićevoj u Splitu.

Nakon rasprave, glasovanje nije održano.

Vijećnik HGS-a Igor Stanišić zatražio je petominutnu stanku nakon koje je citirao saborsku zastupnicu Marijanu Puljak, a koja je na sjednici 13. travnja 2021. godine, na posljednjoj održanoj u mandatu bivšeg gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, kazala kako se "ništa loše neće dogoditi odlaskom sa sjednice".

"Takav odnos ljudi su honorirali na izborima pa ću se i ja odlučiti na sličan potez", kazao je Stanišić.

Ante Franić iz velike vijećnice u splitskoj Gradskoj upravi, a gdje se održavala današnja sjednica, otišao je u tijeku stanke koju je zatražio Stanišić.

Tamara Visković iz stranke Možemo! ostavku na mjesto gradske vijećnice podnijela je 6. travnja, jučer je protokoliralo svoje ostavke i devetero vijećnika HDZ-a dok je sedam vijećnika Centra i troje Mosta to učinilo poslije završetka današnje sjednice u u pisarnici gradske uprave.

Tagovi: Gradsko vijeće Splita, Jakov Prkić, Ante Franić, Hrvatska građanska stranka
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE