GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Geolog: Likvefakcije neće biti intenzivnije nego do sada

Geolog: Likvefakcije neće biti intenzivnije nego do sada
MIŠLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2021 / 22:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon što je u Maloj Gorici kod Petrinje voda prodrla u obiteljsku kuću, koordinator geologa Davor Ljubičić rekao je u nedjelju za HTV da se likvefakcije, kao posljedica potresa, ovih dana pojavljuju u nešto jačem aspektu, ali procjena je da neće biti intenzivnije nego što su bile do sada.

Nakon potresa sada je došlo do naglog slijeganja tla, a time i jednog dijela kuće.

Koordinator geologa pri Stožeru za otklanjanje posljedica potresa Davor Ljubičić naglašava da se likvefakcija proteže od mjesta Žužinek do Pokupskog. Precizirao je da se ovih dana pojavljuju na tom području u nešto jačem aspektu, tako da su obitelji na ovom području zabrinute, ali poručuje da likvefakcije neće biti intenzivnije nego što su dosad bile.

Ne očekuju pojave veće nego u Brestu Pokupskom, kao ni nova izviranja pokraj drugih kuća. Dodaje da se dodatnim podrhtavanjem likvefakcije mogu nešto pojačati, ali ne u takvom obliku i obimu kao što je to bilo nakon potresa.

S ovom pojavom, ali i s vrtačama i odronima stanovnici su se već susretali, Ljubičić tvrdi da novih vrsta posljedica ne bi trebalo biti.

Urušne vrtače u Mečenčanima su pod kontrolom. Najviše radi psihičkog aspekta osigurano je naselje pokraj škole u Mečenčanima i osiguran je smještaj za sve one koji se ne osjećaju sigurno u svojim domovima, rekao je Ljubičić za Dnevnik HTV-a.

Tagovi: Davor Ljubičić, livefikacije, Mala Gorica, Brest Pokupski, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE