GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fokus ipak ne ide na izbore s IDS-om i PGS-om

Fokus ipak ne ide na izbore s IDS-om i PGS-om
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 12:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Fokus na parlamentarne izbore ipak neće izaći u savezu s IDS-om i PGS-om, potvrdio je u ponedjeljak predsjednik te stranke Davor Nađi, koji nije želio potvrditi informaciju o mogućoj suradnji s Republikom Damira Vanđelića.

“Nakon ovih potresa na političkoj sceni, neuspjelih pregovora sa SDP-om i nakon što su Reformisti u većini izbornih jedinica otišli sa SDP-om, mi smo objavili da ćemo analizirati i vidjeti koji modeli su najbolji za izlazak na izbore i mogu potvrditi da smo s IDS-om i PGS-om usuglasili da je bolje da izađemo na njih u drugačijem formatu kako bi postigli maksimalan rezultat”, rekao je Hini čelnik Fokusa.

Iako se savez četiri lijevo-liberalnih stranaka (Fokus, IDS, PGS, Reformisti), kojeg su oformili još prošle godine, raspao te na parlamentarne izbore ipak neće zajedno, Fokus, IDS i PGS, kaže Nađi, suradnju ostavljaju otvorenom za europske izbore 9. lipnja.

Detalje o tome s kim će na travanjske izbore za Hrvatski sabor predsjednik Fokusa nije htio još otkriti.

“U danima pred nama ćemo iznijeti javnosti u kojem konačnom formatu izlazimo na parlamentarne izbore”, kazao je, dodavši da traže opcije s kojima im nacionalna suradnja u njima bitnim izbornim jedinicama donosi veću sinergiju.

Upitan je li točan podatak objavljen na portalu istarski.hr po kojem će se ujediniti s Republikom Damira Vanđelića, Nađi je samo kratko poručio kako ne može u detalje oko toga.

Stranke i kandidati izborne liste trebaju predati Državnom izbornom povjerenstvu do Velikog petka u ponoć, kada će se znati konačno tko će s kim u koalicije, kao i imena koja stranke kandidiraju za osvajanje zastupničkih mjesta u Saboru.

Tagovi: fokus, nađi, vanđelić, ids, pgs, republika
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE