GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dačić: Kad bi Srbija željela ratovati, Kosovu ne bi pomoglo ni milijun Javelina

Dačić: Kad bi Srbija željela ratovati, Kosovu ne bi pomoglo ni milijun Javelina
KOSOVO-SRBIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2024 / 07:46
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Sršski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić poručio je kako je važno da Srpska pravoslavna crkva (SPC) radi na odnosu s Vatikanom jer je u interesu Srbije da papa bude na srpskoj strani. Podsjetio je da Kosovo već neko vrijeme njeguje neformalne veze s Vatikanom.

"Mislim da je vrijeme da SPC prije svega radi na tome", kazao je Dačić i podsjetio da je bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao papu u Srbiju, ali je poziv na zahtjev nekih vladika otkazan.

"Je li nam bitno hoće li Vatikan priznati Kosovo ili nije... Hoćemo li nešto uraditi ili ćemo i dalje biti u rovovima koji nam nisu praktični. Nama je interes da papa bude na našoj strani kao što je bio oko Stepinca", istaknuo je.

Tvrdi da nije svejedno hoće li Vatikan priznati Kosovo ili neće jer se zna koliki je dio svijeta pod utjecajem Vatikana. "Patrijarh, vladike, Sinod svi moraju hitno reagirati oko Svete stolice, isto kao i Srpska akademija nauka i umjetnosti, sa svojim kolegama širom svijeta, isto kao i sportski savezi i svi drugi", napomenuo je.

Osvrnuo se i na američku prodaju protutenkovskih projektila Javelin Kosovu. Smatra kako se time ne šalje poruka Srbiji, nego da je to dio dugoročnog cilja da se pomogne neovisnosti Kosova, koji se počeo provoditi još 1990-ih.

Naglasio je kako je Oslobodilačka vojska Kosova dobivala oružje od brojnih zemalja: Njemačke, SAD-a, islamskih zemalja... "Imamo dublji problem, ovdje je riječ o strateškim interesima da tzv. Kosovo bude neovisno, čemu se protivimo. Moramo biti oštri, čvrsti, mudri i realni u međunarodnim okolnostima", rekao je Dačić i dodao da Srbija treba nastaviti s naoružavanjem.

Dačić vjeruje kako je krajnje vrijeme da Srbija odluči je li Kosovo njeno nacionalno pitanje ili nije. Zaključio je kako Srbija nema namjeru voditi rat, ali kada bi to željela - "Kosovu ne bi pomoglo ni milijun Javelina", prenosi N1 Srbija.

Tagovi: DAČIĆ, KOSOVO, JAVELIN, SPSC, BATIKAN, PAPA
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE