" />
"> Butković o Penavinom plakatu: Domovinski pokret želi tako nešto ušićariti | SEEbiz.eu

Butković o Penavinom plakatu: Domovinski pokret želi tako nešto ušićariti

Butković o Penavinom plakatu: Domovinski pokret želi tako nešto ušićariti
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2023 / 16:34
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković ocijenio je u ponedjeljak da su istupi gradonačelnika Vukovara Ivana Penave u vezi obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara "zbog toga što dolaze izbori, u svrhu predizborne kampanje".

“Ovo forsiranje i ovaj način koji dijeli hrvatsko društvo i branitelje je, nažalost, samo u svrhu predizborne kampanje jer znamo da nam slijede izbori, i tu stranka Domovinski pokret želi na taj način nešto ušićariti”, rekao je.

Butković smatra da to nije dobro, vjeruje da će sve proći dostojanstveno i bez podjela, da će na Dan sjećanja svi biti jedinstveni i u Vukovaru i u Škabrnji jer njihova žrtva to zaslužuje.

Na upit je li to zloporaba Vukovara i njegove žrtve, Butković je odgovorio da na neki način jest. “Bez obzira kojoj stranci pripadali i koju funkciju obnašali, mislim da je red da se zajedno s Vladom, Ministarstvom branitelja i unutarnjih poslova, udrugama, dogovori protokol i kako ćemo to obilježiti”, rekao je.

Butković je na pitanje je li Vlada otela Kolonu sjećanja, kako tvrdi Penava, odnosno je li zakonom na neki način iskoristila svoju poziciju, odgovorio je opet politizacija.

“Kada se donosio zakon, Penava je bio u HDZ-u, ali to više nije bitno, zakon je donijet u najboljoj namjeri, da Vukovar i Škabrnja budu neradni dani, da se tim najsjajnijim i teškim dijelovima naše povijesti dade veći značaj. Treba sjesti za stol, bez obzira na stranke, toga dana trebamo biti svi jedinstveni”, kazao je.

Rekao je da će se još vidjeti u vezi protokolom, tko će gdje biti u koloni u Vukovaru, no da to nije ni bitno.

Osobno će vjerojatno ići u Škabrnju, ali će još vidjeti raspored.

Smatra da o postizbornoj koaliciji HDZ-a i Domovinskog pokreta sada nije primjereno govoriti jer nisu raspisani izbori niti je raspušten Sabor.

Na pitanje o recesiji odgovorio je da Hrvatska nije izolirani otok, ali da kod nas recesije nema, inflacija pada, a mjere daju rezultate te se ove godine očekuje gospodarski rast od 2,8 posto.

Vjeruje da do rasta inflacije neće doći. Vlada će donositi pravovremene odluke i koristiti raspoložive mehanizme, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture

Smatra da rast BDP-a nije napumpan rastom inflacije, ističe da je sezona bila sjajna, veliki je investicijski ciklus, a potrošnja raste, pa je rastao i BDP.

Tagovi: oLEG bUTKOVIĆ, iVAN PENAVA, HOS, VUKOVAR
PROČITAJ I OVO
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
DIPLOMA
Agencija o Dabrinoj diplomi: Sve je po zakonu
ZAGREB - Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak se, gostujući na HTV-u, osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede i njegov studij.
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
IZRUČENJE
Pobjeda Assangea pred britanskim sudom
LONDON - Osnivaču WikiLeaksa Julianu Assangeu odobreno je da se žali na izručenje Sjedinjenim Državama nakon što je na sudu u Londonu njegov odvjetnik kazao da se tamo ne može osloniti na pravo slobode govora.
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
USKOK
Prebacivali migrante preko granice, u sve upleteni i carinici
ZAGREB - USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine (1995., 1969.) i osmero hrvatskih državljana (1978., 1970., 1980., 1956., 1963., 1976., 1958., 1985.) zbog počinjenja više kaznenih djela
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
PRAVOSUĐE
Sud u Haagu traži uhićenje Netanyahua i šefova Hamasa
DEN HAAG - Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda kazao je za CNN da traži naloge za uhićenje vođe Hamasa Yahye Sinwara i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua zbog optužbi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog napada na Izrael 7. listopada i kasnijeg rata u Gazi.
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TRAGEDIJA
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TEHERAN - Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE