GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Benčić u imovinsku karticu nije upisala da plaća najam stana

Benčić u imovinsku karticu nije upisala da plaća najam stana
PREVID
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2023 / 12:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Blokada od 300 eura na računu obrta premijerske kandidatke Možemo! Sandre Benčić otvorila je i druga pitanja vezano za njenu imovinsku karticu. Benčić je rekla da stan na kojem je prijavljen obrt iznajmljuje i da je dug prema telekom tvrtki napravila podstanarka, a kako priključak glasi na obrt, onda je blokiran njegov račun.

No, Sandra Benčić u vlasništvu ima samo jedan stan od 38,7 kvadrata, a suprugu nije prijavila nikakvu nekretninu u vlasništvu. Ako jedini stan koji imaju iznajmljuju, gdje onda žive u Zagrebu? U imovinskoj kartici nije prijavila obvezu plaćanja najamnine ako plaćaju najam nekog stana, što je po zakonu i uputama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa morala prijaviti.

“Stan koji glasi na mene smo dali u najam i sve je prijavljeno i Poreznoj upravi. Sada imamo podstanara. Ranije sam prijavljivala to kao svoj prihod, ali kako suprug sve vodi, sada je prijavljeno kao njegov prihod od 490 eura. Mi smo se nakon rođenja prvog djeteta, tijekom 2016. godine preselili u veći stan od 80-ak kvadrata koji smo unajmili”, objašnjava Benčić za 24sata.

Stan je u centru Zagreba, najmodavac je u Francuskoj i Benčić kaže da mjesečno plaćaju 580 eura za najam. Međutim, u niti jednoj imovinskoj kartici od 2020. godine kada je postala zastupnica u Saboru, nije prijavila to plaćanje najamnine iako je morala. Prijavila je samo ratu kredita od 90-ak eura koju plaća za dignuti kredit na 30 godina kojim su kupili prvi, mali stan, koji sad iznajmljuju.

“Previdjela sam upisati iznos najamnine koji plaćamo i odmah ću to ispraviti. Nemam što skrivati, jer meni na štetu ide što nisam upisala iznos obveze koju plaćamo za najam stana”, odgovorila je Benčić koja kaže i da ima ugovor o najmu.

Tagovi: Sandra Benčić, možemo!, imovinska kartica
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE