GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barbarić naciljao Filipovića: Zašto je zapravo odletio bivši ministar gospodarstva?

Barbarić naciljao Filipovića: Zašto je zapravo odletio bivši ministar gospodarstva?
RAVNOTEŽA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2023 / 09:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kad je u utorak u jednom tjedniku objavljeno kako je Filipovićev sad već bivšo savjetnik Lovrinčević šurovao s nekim novinarom lokalne TV Mreže, to je djelovalo kao još jedna tabloidna naslovnica.

No, netko se potrudio da osim audiosnimke u medije odmah izađu i WhatsApp prepiske koje teško inkriminiraju ministrova savjetnika. I tek je tada pukla bomba – jer premijer je u pola dana smijenio i Lovrinčevića i njegova nadređenog Filipovića, budući da se ispostavilo da su se zapravo informacije dilale Plenkovićevu najvećem neprijatelju, Mostu.

Priča je eskalirala u dva pravca – jedno su optužbe za korupciju savjetnika Lovrinčevića, a drugo je pozadina priče, odnosno afera Plin za cent koja već mjesecima buši Vladu Andreja Plenkovića. Priču je, sjećamo se, otkrio Most, sad se vidi i na koji način, a u nju su uključeni najveći igrači u državi, od PPD-a i tajkuna Pave Vujnovca, do samog vrha Vlade, odnosno premijera Andreja Plenkovića kojeg oporba i samog optužuje da je sve znao, a koji zbog ovih afera zadnjih dana smjenjuje kao na traci.

Prošlog tjedna, kad je smijenio šefa HEP-a Franu Barbarića, mnogi su kazali da to neće proći mirno, i da je Barbarićev uvjet za miran odlazak (formalno zbog bespravne gradnje) bila ravnoteža sile, odnosno zahtjev da se smijeni i Davora Filipovića, piše Novi list. Zvuči kao teorija urote, ali na trenutke ova kompleksna priča izgleda kao da je netko zažmirio i dopustio da se Filipoviću iskreira ova afera Mreža kako bi postojao dobar razlog da se i njega smijeni. A on se pak u svom mandatu odlučio na borbu s predatorima, da bi na kraju ispao žrtva.

Naravno, dio priče je i sama optužba za korupciju njegova savjetnika Lovrinčevića, za kojega još ne znamo je li doista i fizički podijelio novac s novinarom Marinom Vlahovićem, a što on naravno demantira. Tu je i dilema koji je bio njegov i Filipovićev motiv za komplotiranje s Mostom, možda želja za onu istu borbu s predatorima? U svakom slučaju, ova je megaafera i dalje nedovršena priča, i trebat će još dosta istraživačkog novinarskog rada da se priča zaokruži.

No, predatori su predatori upravo zato što su jači, i to je Davor (Filipović) shvatio na svojoj koži.

Tagovi: barbarić, filipović, lovrinčević, hep, vujnovac, mreža
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE