" />
"> Anketa NYT-a: Trump uvjerljivo ispred Bidena | SEEbiz.eu

Anketa NYT-a: Trump uvjerljivo ispred Bidena

Anketa NYT-a: Trump uvjerljivo ispred Bidena
VOX POPULI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2024 / 19:47
Autor: SEEbiz

NEW YORK - Američki predsjednik Joe Biden gubi tlo protiv svog republikanskog suparnika Donalda Trumpa, koji je ispred njega u anketi koju je u subotu objavio list New York Times, te pokazuje "alarmantne znakove" za dio demokratskih birača.

Anketa je objavljena osam mjeseci prije izbora u studenom i četiri dana prije super utorka kada 15 saveznih država organizira paralelno republikanske i demokratske predizbore.

Gotovo je sigurno da će i Joe Biden i bivši šef države Donald Trump osvojiti nominaciju svojih stranaka.

Kada bi se birači danas morali izjasniti, 43 posto bi glasalo za Bidena, a 48 posto za Trumpa, pokazala je ta anketa koju su New York Times i Sveučilište Siena College realizirali na nacionalnoj razini.

Anketa otkriva “niz alarmantnih signala za predsjednika .unutar demokratskog biračkog tijela, posebno među ženama, crnim i latino biračima”, kao i u dijelu radništva, piše New York Times.

Samo jedan od četiri birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru, a “većina misli da ekonomija stoji loše”, dodaje list.

Unatoč brojnim pravnim neuspjesima, bivši predsjednik “osvojio je 97 posto glasova onih koji su rekli da su glasali za njega i prije četiri godine, a gotovo nitko od njegovih bivših pristaša nije rekao da želi glasati za Bidena.”

Suprotno tome, “Biden dobiva samo 83 posto svojih birača iz 2020., a 10 posto njih kaže da sada podržava Trumpa”, dodao je New York Times.

Uz ekonomiju, nelagodu unutar dijela demokratskog biračkog tijela izaziva i dob predsjednika Bidena (81), kao i njegova čvrsta potpora Izraelu koji ratuje u Gazi.

U studenom je New York Times objavio anketu godinu dana prije predsjedničkih izbora koja je pokazala da je Trump već ispred Bidena u pet od šest ključnih država, pri čemu aktualnom predsjedniku slabi potpora među mladima i manjinama.

Tagovi: BIDEN, TRUMP, NEW YORK TIMES
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE