" />
"> Anketa NYT-a: Trump uvjerljivo ispred Bidena | SEEbiz.eu

Anketa NYT-a: Trump uvjerljivo ispred Bidena

Anketa NYT-a: Trump uvjerljivo ispred Bidena
VOX POPULI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2024 / 19:47
Autor: SEEbiz

NEW YORK - Američki predsjednik Joe Biden gubi tlo protiv svog republikanskog suparnika Donalda Trumpa, koji je ispred njega u anketi koju je u subotu objavio list New York Times, te pokazuje "alarmantne znakove" za dio demokratskih birača.

Anketa je objavljena osam mjeseci prije izbora u studenom i četiri dana prije super utorka kada 15 saveznih država organizira paralelno republikanske i demokratske predizbore.

Gotovo je sigurno da će i Joe Biden i bivši šef države Donald Trump osvojiti nominaciju svojih stranaka.

Kada bi se birači danas morali izjasniti, 43 posto bi glasalo za Bidena, a 48 posto za Trumpa, pokazala je ta anketa koju su New York Times i Sveučilište Siena College realizirali na nacionalnoj razini.

Anketa otkriva “niz alarmantnih signala za predsjednika .unutar demokratskog biračkog tijela, posebno među ženama, crnim i latino biračima”, kao i u dijelu radništva, piše New York Times.

Samo jedan od četiri birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru, a “većina misli da ekonomija stoji loše”, dodaje list.

Unatoč brojnim pravnim neuspjesima, bivši predsjednik “osvojio je 97 posto glasova onih koji su rekli da su glasali za njega i prije četiri godine, a gotovo nitko od njegovih bivših pristaša nije rekao da želi glasati za Bidena.”

Suprotno tome, “Biden dobiva samo 83 posto svojih birača iz 2020., a 10 posto njih kaže da sada podržava Trumpa”, dodao je New York Times.

Uz ekonomiju, nelagodu unutar dijela demokratskog biračkog tijela izaziva i dob predsjednika Bidena (81), kao i njegova čvrsta potpora Izraelu koji ratuje u Gazi.

U studenom je New York Times objavio anketu godinu dana prije predsjedničkih izbora koja je pokazala da je Trump već ispred Bidena u pet od šest ključnih država, pri čemu aktualnom predsjedniku slabi potpora među mladima i manjinama.

Tagovi: BIDEN, TRUMP, NEW YORK TIMES
PROČITAJ I OVO
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE