GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ana Komparić Devčić napustila Bandića

Ana Komparić Devčić napustila Bandića
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2020 / 11:09
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Saborska zastupnica Ana Komparić Devčić u prosincu 2018. godine je izašla iz SDP-a te prešla u Bandićevu stranku. Ovih dana stigla je vijest kako napušta i Bandića.

Prema informacijama N1 televizije, razlog izlaska iz Kluba zastupnika Milana Bandića u saboru je taj što su priklonjeni vladajućoj većini. "Ja sam ostala van toga, što sam i pokazala svojim glasanjem u saboru. Zasad planiram ostati nezavisna zastupnica", kazala je Komparić Devčić.

Ona je krajem 2018. matičnoj organizaciji SDP-a u Rijeci poslala ispisnicu uz pismo u kojem je napisala da odlazi jer je SDP doživio politički bankrot.

"Radom u Saboru, iskustva u upravljanju najrazvijenijim gradom u Hrvatskoj želim iskoristiti i u iniciranju razvoja grada u kojem sam rođena, u Rijeci, a koji zadnjih godina vidno za tim zaostaje", rekla je za Novi list Komparić Devčić.

Upitali su je zašto se odlučila za klub Bandića kojeg prate brojne afere i u petak dopunjena optužnica Uskoka za aferu Agram.

"Želim vjerovati u nevinost Milana Bandića, kao što sam vjerovala u nevinost Vojka Obersnela u aferi Tržnice, kao i Vladimira Benca u aferi Poslovni prostori", kazala je za Novi list Komparić Devčić.

Klub Milana Bandića, koji svoje zastupnike naziva žetončićima, sada broji 10 članova, a u njemu su, osim dijela zastupnika nacionalnih manjina, i Ivica Mišić, koji je u sabor ušao na listi Živog zida, bivša HNS-ovka Marija Puh, bivši HSU-ovac Kažimir Varda te bivši SDP-ovci Milanka Opačić, Ana Komparić Devčić, Zdravko Ronko i Siniša Varga.
Prije par mjeseci Bandića je napustio i Robert Jankovics, zastupnik mađarske manjine koji je najavio da će djelovati isključivo kroz Klub zastupnika nacionalnih manjina, ali da će i dalje podržavati parlamentarnu većinu.

"Razlike među članovima kluba postale su prevelike za mene i više nisu samo koncepcijske nego i suštinske", rekao je Jankovics ne otkrivajući razloge svog odlaska i uz objašnjenje da ne želi ružno govoriti o svojim dojučerašnjim kolegama.

Tagovi: Ana Komparić Devčić, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE