GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Američki admiral: Rat u Ukrajini je zagrijavanje za duži sukob SAD-a i Kine

Američki admiral: Rat u Ukrajini je zagrijavanje za duži sukob SAD-a i Kine
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2022 / 09:50
Autor: SEEbiz / index.hr
WASHINGTON - Američki admiral Charles A. Richard, čelnik američkog Strateškog zapovjedništva, misli da je na pomolu veliki sukob SAD-a i Kine. Prema njegovom mišljenju, rat u Ukrajini je samo "zagrijavanje za duži sukob s Kinom koji prijeti SAD-u", piše The War Zone.

Američki admiral upozorio je da bi se SAD trebao pripremiti za sukob s Kinom u bližoj budućnosti. Richard smatra da bi sukob mogao početi nekim agresivnim činom NR Kine prema Tajvanu. Richard, kao šef Strateškog zapovjedništva SAD-a, odgovoran je za spremnost i stanje američkog nuklearnog arsenala.

To oružje može se aktivirati u slučaju napada ili odgovora na napad nuklearnog oružja lansiranog sa zemlje ili mora te bačenog iz zraka. Svoje mišljenje je admiral Richard iznio prije par dana na jednom simpoziju, a američko ministarstvo obrane objavilo ga je naknadno, piše Index.

Richard je naglasio da se američka prednost u naoružanju prema Kini polako topi. Poručio je da je rat u Ukrajini zagrijavanje te da veliki sukob s Kinom tek slijedi.

"Uskoro ćemo biti testirani onako kako dugo nismo bili. Moramo pokrenuti fundamentalne i brze promjene u načinu na koji SAD pristupa svojoj obrani", rekao je, piše The War Zone.

Admiral kaže da nije previše ohrabren trenutnim stanjem. Kada gleda kakav je nivo SAD-a u odvraćanju prijetnji Kine, kaže da "američki brod polako tone".

"Polako, ali ipak tone s obzirom na to da Kinezi brže od nas razvijaju svoje vojne sposobnosti", naveo je.

"Kako se ta krivulja sve više udaljava, neće biti važno koliko je dobar naš operativni plan, koliko su dobri naši zapovjednici ili koliko je dobro naše oružje. Mi ga nećemo imati dovoljno, a to je naš prvi problem", kazao je šef američkog Strateškog zapovjedništva.

Tagovi: Charles A. Richard, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
JASNA PORUKA
Vučemilović: Sa SDP-om i Možemo? Nikad, baš nikad
ZAGREB - Vesna Vučemilović, članica Predsjedništva Hrvatskih suverenista, oglasila se sinoć na Facebooku i poručila da nikad neće glasati ni za kakav savez sa SDP-om i Možemo.
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
DVOJBE
Kakav Ustavni sud treba Hrvatskoj?
ZAGREB - Njegove zadaće trebaju biti jasnije tako da i građani mogu shvatiti, zašto je on neophodan.
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
DOGOVOR
Njemačka i Francuska dogovorile zajednički razvoj tenka budućnosti
PARIZ - Njemački ministar obrane Boris Pistorius stigao je u petak u Pariz na završne razgovore o njemačko-francuskom projektu naoružanja vrijednom milijarde eura.
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
BIZARNO
U Zagrebu ulovljeno 27 divljih svinja
ZAGREB - Iako nas ne bi trebali čuditi prizori raznih divljih životinja na ulicama gradova, jer one žive u našem okruženju (a mnoge su se i jako dobro prilagodile životima u urbanim sredinama), neke ipak izazovu veliku pozornost kada ih se vidi.
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE