GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UniCredit planira spojiti slovenske i austrijske podružnice banaka

UniCredit planira spojiti slovenske i austrijske podružnice banaka
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.05.2023 / 17:06
Autor: SEEbiz / STA
MILANO - Grupacija Unicredit započela je analizu spajanja Unicredit banke Slovenija i Unicredit banke Austrija. Nakon takvog spajanja Unicredit Banka Slovenija, koja posluje kao samostalna banka u grupi, postala bi podružnica Unicredit Bank Austria.

Analiza je dio strateškog plana restrukturiranja i optimizacije poslovanja grupe za razdoblje 2022.-2024., pod nazivom Unicredit Unlocked, koji je Unicredit donio krajem 2021. godine.

Talijanska bankarska grupacija, koja je također snažno prisutna u srednjoj i istočnoj Europi, ističe da je Slovenija važan dio planiranog rasta grupe u srednjoj Europi, te da je daljnji razvoj poslovanja na ovom području važan stup provedbe gore spomenutu strategiju.

"U tu smo svrhu analizirali različite scenarije koji bi oslobodili naš potencijal u Sloveniji", napisali su u Unicreditu. Te aktivnosti uključuju iznalaženje načina za optimizaciju i poboljšanje tekućeg poslovanja te su stoga započeli s analizom potencijalnog prekograničnog spajanja slovenske banke iz grupe Unicredit Bank Slovenija i austrijske članice grupe Unicredit Bank Austria, a zatim transformacijom Unicredit banke Slovenija u podružnicu veće austrijske banke iz grupe.

Cilj analize je, kako kažu iz Unicredita, utvrditi "novi i jednostavniji model poslovanja kako bi mogli ponuditi još bolje usluge klijentima u obje države", čime bi Unicredit Grupa u Sloveniji nastavila poslovati pod Unicreditom. Brend banke.

Analiza će biti dovršena u trećem kvartalu ove godine, a njezin ishod trebala bi biti izrada detaljnog plana pripajanja koji će potom biti upućen nadležnim nadzornim tijelima i regulatorima na suglasnost. U međurazdoblju poslovanje kupaca ostaje nepromijenjeno.

Unicredit grupa prisutna je u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji i Sloveniji, a mrežom predstavništava i poslovnica pruža usluge u dodatnih 16 zemalja svijeta.

Tagovi: UniCredit, Bank Austria, Unicredit banka Slovenija
PROČITAJ I OVO
Izvršni direktor Deutsche Banka upozorio da bi Njemačka mogla postati bolesnik Europe
UPOZORENJE
Izvršni direktor Deutsche Banka upozorio da bi Njemačka mogla postati bolesnik Europe
BERLIN - Izvršni direktor Deutsche Banka Christian Sewing je upozorio da će Njemačka postati "bolesnik Evrope" ako se odmah ne pozabavi strukturalnim pitanjima.
Primorac otkrio koliko će rasti kamatne stope na depozite
OTKRIĆA
Primorac otkrio koliko će rasti kamatne stope na depozite

ZAGREB - Ministar financija Marko Primorac u N1 Studiju uživo komentirao je novi Vladin paket mjera pomoći. Posjetimo, Vladinom odlukom snižene su cijene 30 artikala, a svi ti proizvodi dobit će i posebnu oznaku kako bi bili što vidljiviji potrošačima. Ministar ističe da je ta mjera urodila plodom.

HPB prvi podigao kamatne stope na štednju građana
KAMATE
HPB prvi podigao kamatne stope na štednju građana
ZAGREB – Hrvatska poštanska banka, najveća banka u domaćem vlasništvu, prva na tržištu objavljuje značajno podizanje kamatne stope na štednju.
Primorac o rastu kamata na štednju: Banke su nam obećale
OBEĆANJA
Primorac o rastu kamata na štednju: Banke su nam obećale
ZAGREB - Od danas su u trgovinama ograničene cijene 30 prehrambenih i higijenskih proizvoda. Time je na snagu stupila jedna od mjera iz Vladina jesenskog paketa pomoći u inflaciji.
BIS: Kretanje kamatnih stopa bit će dulje vrijeme nepredvidivo
KAMATE
BIS: Kretanje kamatnih stopa bit će dulje vrijeme nepredvidivo
BASEČ - Ulagači bi se trebali pripremiti za produljeno razdoblje nepredvidivog kretanja kamatnih stopa i jačanja pritiska u financijskom sustavu, upozorila je Banka za međunarodne namire (BIS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE