GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB krajem svibnja zatvara pet poslovnica

NLB krajem svibnja zatvara pet poslovnica
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2023 / 07:27
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - NLB krajem svibnja zatvara poslovnice u Kosezama, Mirni, Prevaljima, Rogašovcima i Trzinu. Riječ je o nastavku optimizacije poslovne mreže NLB-a, na koju se banka odlučila temeljem analize ključnih kriterija. Bankomati uz jedinice koje se zatvaraju ostat će na dosadašnjim mjestima, uvjeravaju u banci. Razočaranje zatvaranjem izrazili su u Prevaljama.

Iz NLB-a su na upite o zatvaranju pet poslovnica odgovorili da već duže vrijeme primjećuju promjenu korisničkih navika svojih klijenata. Sve više koriste digitalne načine poslovanja s bankom, koje je ubrzala epidemija covida-19, što je značajno utjecalo na posjećenost poslovnica.

„Na temelju analize ključnih kriterija poput profitabilnosti, potencijala za širenje i geografske lokacije, kao i na temelju predviđenih tržišnih uvjeta, uzimajući u obzir promjenjive navike korisnika, odlučili smo nastaviti s optimizacijom naše poslovne mreže. Tako će 31. svibnja posljednji put svoja vrata otvoriti poslovnice NLB-a u Kosezama, Mirni, Prevaljima, Rogašovcima i Trzinu”, pojasnili su za STA iz NLB-a.

Korisnici ovih poslovnica već su obaviješteni o promjeni. Kako uvjeravaju u banci, oni će se pobrinuti i za prijenos poslovanja u drugu jedinicu, koja im je najbliža, ali je klijenti mogu izabrati i sami. Pritom dodaju da prijenos poslovanja neće donijeti nikakve dodatne troškove, niti će se zbog toga mijenjati njihovi ugovori ili usluge, a ostat će isti i brojevi računa i platnih kartica.

Iz banke ističu i kako će građanima Prevalja, Mirne i Rogašovaca ubuduće biti omogućeno nesmetano bankarsko poslovanje i osobni kontakt sa zaposlenicima banke kroz redovite posjete mobilnoj poslovnici Bank&Go, odnosno banci na kotačima, koja, prema NLB, predstavlja most između modernog digitalnog i klasičnog osobnog pristupa. “Jedna od njegovih ključnih zadaća je približavanje ljudima suvremenijih načina poslovanja, korak po korak”, napisali su iz NLB-a. Točni datumi i lokacije stajališta mobilne poslovnice još nisu utvrđeni.

Iz NLB-a su također objasnili da za ovu godinu ne planiraju nastaviti optimizaciju poslovne mreže banke. U proteklih deset godina mrežu poslovnica optimizirali su u nekoliko valova, za ukupno nekoliko desetaka jedinica, a cijelo vrijeme, kako su napisali, osiguravaju sveobuhvatnu regionalnu pokrivenost. Zbog optimizacije poslovne mreže banka ne bilježi odlaske klijenata, naveli su.

No, u lokalnim sredinama ovakva odluka NLB-a nije prihvaćena s oduševljenjem. Između ostalog, prosvjedno pismo povodom najavljenog zatvaranja uputili su predsjedniku uprave NLB-a Blažu Brodnjaku iz Općine Prevalje, koji je u ime vijećnika i građana izrazio razočarenje i nezadovoljstvo odlukom o zatvaranju. .

Gradonačelnik Matic Tasič u pismu je napisao da, kao dugogodišnji poslovni partneri banke, očekuju da će na sastanku biti osobno upoznati s rezultatima analize te da će saslušati argumente protiv zatvaranja poslovnice. . Posebno je naveo veliki udio starijih građana kojima digitalni biznis nije blizak, a brine ga i postojanje sada dva bankomata NLB-a na Prevaljama.

Tagovi: NLB Grupa, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Ukupni depoziti na kraju svibnja 56,4 mlrd. eura
DEPOZITI
Ukupni depoziti na kraju svibnja 56,4 mlrd. eura

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju svibnja 56,4 mlrd. eura.

Rezultati JPMorgana iznad očekivanja analitičara
DOBRE BROJKE
Rezultati JPMorgana iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Američka banka JP Morgan Chase zabilježila je u drugom tromjesečju ove godine neto dobit od 18,1 milijardu dolara (16,6 milijardi eura), što predstavlja rast od 25 posto na godišnjoj razini, ponajviše zahvaljujući boljim rezultatima u investicijskom bankarstvu i dobiti od vlasnički udio u It visi.
Vujčiću još jedan mandat na čelu HNB-a
OČEKIVANO
Vujčiću još jedan mandat na čelu HNB-a
ZAGREB - Hrvatski sabor u četvrtak je većinom izglasao još jedan (treći) šestogodišnji mandat Borisu Vujčiću na čelu Hrvatske narodne banke (HNB).
OTP na vrhu ljestvice banaka s najboljim rezultatima u Europi
NA VRHU
OTP na vrhu ljestvice banaka s najboljim rezultatima u Europi
BUDIMPEŠTA - OTP banka, najveći mađarski komercijalni zajmodavac, predvodi novu ljestvicu europskih banaka s najboljim rezultatima koju je objavio S&P Global Market Intelligence, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Regulatori kaznili Citigroup sa 136 milijuna dolara
KAZNA
Regulatori kaznili Citigroup sa 136 milijuna dolara
NEW YORK - Regulatori su kaznili Citigroup sa 136 milijuna dolara kazne zbog neuspjeha u rješavanju dugotrajnih nedostataka oko kontrola i upravljanja rizicima, što je udarac izvršnoj direktorici Jane Fraser dok pokušava preokrenuti divovsku njujoršku banku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE