GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB krajem svibnja zatvara pet poslovnica

NLB krajem svibnja zatvara pet poslovnica
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2023 / 07:27
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - NLB krajem svibnja zatvara poslovnice u Kosezama, Mirni, Prevaljima, Rogašovcima i Trzinu. Riječ je o nastavku optimizacije poslovne mreže NLB-a, na koju se banka odlučila temeljem analize ključnih kriterija. Bankomati uz jedinice koje se zatvaraju ostat će na dosadašnjim mjestima, uvjeravaju u banci. Razočaranje zatvaranjem izrazili su u Prevaljama.

Iz NLB-a su na upite o zatvaranju pet poslovnica odgovorili da već duže vrijeme primjećuju promjenu korisničkih navika svojih klijenata. Sve više koriste digitalne načine poslovanja s bankom, koje je ubrzala epidemija covida-19, što je značajno utjecalo na posjećenost poslovnica.

„Na temelju analize ključnih kriterija poput profitabilnosti, potencijala za širenje i geografske lokacije, kao i na temelju predviđenih tržišnih uvjeta, uzimajući u obzir promjenjive navike korisnika, odlučili smo nastaviti s optimizacijom naše poslovne mreže. Tako će 31. svibnja posljednji put svoja vrata otvoriti poslovnice NLB-a u Kosezama, Mirni, Prevaljima, Rogašovcima i Trzinu”, pojasnili su za STA iz NLB-a.

Korisnici ovih poslovnica već su obaviješteni o promjeni. Kako uvjeravaju u banci, oni će se pobrinuti i za prijenos poslovanja u drugu jedinicu, koja im je najbliža, ali je klijenti mogu izabrati i sami. Pritom dodaju da prijenos poslovanja neće donijeti nikakve dodatne troškove, niti će se zbog toga mijenjati njihovi ugovori ili usluge, a ostat će isti i brojevi računa i platnih kartica.

Iz banke ističu i kako će građanima Prevalja, Mirne i Rogašovaca ubuduće biti omogućeno nesmetano bankarsko poslovanje i osobni kontakt sa zaposlenicima banke kroz redovite posjete mobilnoj poslovnici Bank&Go, odnosno banci na kotačima, koja, prema NLB, predstavlja most između modernog digitalnog i klasičnog osobnog pristupa. “Jedna od njegovih ključnih zadaća je približavanje ljudima suvremenijih načina poslovanja, korak po korak”, napisali su iz NLB-a. Točni datumi i lokacije stajališta mobilne poslovnice još nisu utvrđeni.

Iz NLB-a su također objasnili da za ovu godinu ne planiraju nastaviti optimizaciju poslovne mreže banke. U proteklih deset godina mrežu poslovnica optimizirali su u nekoliko valova, za ukupno nekoliko desetaka jedinica, a cijelo vrijeme, kako su napisali, osiguravaju sveobuhvatnu regionalnu pokrivenost. Zbog optimizacije poslovne mreže banka ne bilježi odlaske klijenata, naveli su.

No, u lokalnim sredinama ovakva odluka NLB-a nije prihvaćena s oduševljenjem. Između ostalog, prosvjedno pismo povodom najavljenog zatvaranja uputili su predsjedniku uprave NLB-a Blažu Brodnjaku iz Općine Prevalje, koji je u ime vijećnika i građana izrazio razočarenje i nezadovoljstvo odlukom o zatvaranju. .

Gradonačelnik Matic Tasič u pismu je napisao da, kao dugogodišnji poslovni partneri banke, očekuju da će na sastanku biti osobno upoznati s rezultatima analize te da će saslušati argumente protiv zatvaranja poslovnice. . Posebno je naveo veliki udio starijih građana kojima digitalni biznis nije blizak, a brine ga i postojanje sada dva bankomata NLB-a na Prevaljama.

Tagovi: NLB Grupa, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
POSLJEDICE
Deutsche Bank očekuje da će sudski sporovi u vezi Postbanka pogoditi dobit u ostatku godine
FRANKFURT - Njemački zajmodavac Deutsche Bank očekuje da će tekući sudski spor u vezi s njegovom akvizicijom maloprodajne poštanske banke Postbank utjecati na profitabilnost u drugom tromjesečju i cijeloj godini.
HPB: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 33%
SKOK
HPB: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 33%
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka je i u 2024. nastavila s pozitivnim trendovima, što se prvenstveno reflektira u neto dobiti od 24 milijuna eura, odnosno, 33 posto više nego u istom tromjesečju 2023. godine, odnosno, za 58 posto bolje od prethodnog tromjesečja.
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
PONUDA
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
BEČ - Tvrtka Agri Europe Cyprus srpskog biznismena Miodraga Kostića sredinom svibnja objavit će ponudu za preuzimanje dionica bečke Addiko Bank AG.
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE