GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB krajem svibnja zatvara pet poslovnica

NLB krajem svibnja zatvara pet poslovnica
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2023 / 07:27
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - NLB krajem svibnja zatvara poslovnice u Kosezama, Mirni, Prevaljima, Rogašovcima i Trzinu. Riječ je o nastavku optimizacije poslovne mreže NLB-a, na koju se banka odlučila temeljem analize ključnih kriterija. Bankomati uz jedinice koje se zatvaraju ostat će na dosadašnjim mjestima, uvjeravaju u banci. Razočaranje zatvaranjem izrazili su u Prevaljama.

Iz NLB-a su na upite o zatvaranju pet poslovnica odgovorili da već duže vrijeme primjećuju promjenu korisničkih navika svojih klijenata. Sve više koriste digitalne načine poslovanja s bankom, koje je ubrzala epidemija covida-19, što je značajno utjecalo na posjećenost poslovnica.

„Na temelju analize ključnih kriterija poput profitabilnosti, potencijala za širenje i geografske lokacije, kao i na temelju predviđenih tržišnih uvjeta, uzimajući u obzir promjenjive navike korisnika, odlučili smo nastaviti s optimizacijom naše poslovne mreže. Tako će 31. svibnja posljednji put svoja vrata otvoriti poslovnice NLB-a u Kosezama, Mirni, Prevaljima, Rogašovcima i Trzinu”, pojasnili su za STA iz NLB-a.

Korisnici ovih poslovnica već su obaviješteni o promjeni. Kako uvjeravaju u banci, oni će se pobrinuti i za prijenos poslovanja u drugu jedinicu, koja im je najbliža, ali je klijenti mogu izabrati i sami. Pritom dodaju da prijenos poslovanja neće donijeti nikakve dodatne troškove, niti će se zbog toga mijenjati njihovi ugovori ili usluge, a ostat će isti i brojevi računa i platnih kartica.

Iz banke ističu i kako će građanima Prevalja, Mirne i Rogašovaca ubuduće biti omogućeno nesmetano bankarsko poslovanje i osobni kontakt sa zaposlenicima banke kroz redovite posjete mobilnoj poslovnici Bank&Go, odnosno banci na kotačima, koja, prema NLB, predstavlja most između modernog digitalnog i klasičnog osobnog pristupa. “Jedna od njegovih ključnih zadaća je približavanje ljudima suvremenijih načina poslovanja, korak po korak”, napisali su iz NLB-a. Točni datumi i lokacije stajališta mobilne poslovnice još nisu utvrđeni.

Iz NLB-a su također objasnili da za ovu godinu ne planiraju nastaviti optimizaciju poslovne mreže banke. U proteklih deset godina mrežu poslovnica optimizirali su u nekoliko valova, za ukupno nekoliko desetaka jedinica, a cijelo vrijeme, kako su napisali, osiguravaju sveobuhvatnu regionalnu pokrivenost. Zbog optimizacije poslovne mreže banka ne bilježi odlaske klijenata, naveli su.

No, u lokalnim sredinama ovakva odluka NLB-a nije prihvaćena s oduševljenjem. Između ostalog, prosvjedno pismo povodom najavljenog zatvaranja uputili su predsjedniku uprave NLB-a Blažu Brodnjaku iz Općine Prevalje, koji je u ime vijećnika i građana izrazio razočarenje i nezadovoljstvo odlukom o zatvaranju. .

Gradonačelnik Matic Tasič u pismu je napisao da, kao dugogodišnji poslovni partneri banke, očekuju da će na sastanku biti osobno upoznati s rezultatima analize te da će saslušati argumente protiv zatvaranja poslovnice. . Posebno je naveo veliki udio starijih građana kojima digitalni biznis nije blizak, a brine ga i postojanje sada dva bankomata NLB-a na Prevaljama.

Tagovi: NLB Grupa, Nova ljubljanska banka
PROČITAJ I OVO
Rast ukupnih depozita na mjesečnoj i godišnjoj razini
DEPOZITI
Rast ukupnih depozita na mjesečnoj i godišnjoj razini
ANALIZA - Prema podacima HNB-a, krajem travnja 2023. ukupni depoziti kod poslovnih banaka koji obuhvaćaju prekonoćne i oročene depozite iznosili su 53,6 mlrd. eura.
EBRD ulaže 30 milijuna eura u obveznicu Raiffeisenbank Hrvatska
OBVEZNICE
EBRD ulaže 30 milijuna eura u obveznicu Raiffeisenbank Hrvatska
ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) priopćila je u utorak da ulaže 30 milijuna eura u prvu međunarodnu obveznicu Raiffeisenbank Hrvatske (RBA), čije je izdanje ukupno vrijedno 300 milijuna eura, a bit će uvršteno na Luksemburšku burzu.
UBS bi trebao 12. lipnja zaključiti preuzimanje Credit Suissea
ROKOVI
UBS bi trebao 12. lipnja zaključiti preuzimanje Credit Suissea
BERR - Švicarska banka UBS očekuje da će dovršiti preuzimanje posrnulog konkurenta Credit Suissea „već 12. lipnja”, čime bi nastala divovska banka s bilancom od 1,6 trilijuna dolara.
Erste banka ponudila mogućnost upisa tzv. preferred senior obveznice
OBVEZNICE
Erste banka ponudila mogućnost upisa tzv. preferred senior obveznice
ZAGREB - Erste banka je u petak izvijestila da je objavila javni poziv za upis tzv. "preferred senior" obveznica na domaćem tržištu kapitala, s dospijećem 2026., uz fiksnu kamatnu stopu od 4,5 posto te godišnju isplatu kamata.
UniCredit planira spojiti slovenske i austrijske podružnice banaka
STRATEŠKI
UniCredit planira spojiti slovenske i austrijske podružnice banaka
MILANO - Grupacija Unicredit započela je analizu spajanja Unicredit banke Slovenija i Unicredit banke Austrija. Nakon takvog spajanja Unicredit Banka Slovenija, koja posluje kao samostalna banka u grupi, postala bi podružnica Unicredit Bank Austria.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE