GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB i u idućim kvartalima očekuje sjajne brojke

NLB i u idućim kvartalima očekuje sjajne brojke
DOBAR TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2023 / 09:37
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Ulagače je u četvrtak razveselila objava izvrsnih poslovnih rezultata NLB-a u prvom kvartalu ove godine.

NLB Grupa je u ovom razdoblju ostvarila dobit nakon oporezivanja od 120,1 milijuna eura, što predstavlja rast od 74 posto u odnosu na prethodni kvartal.

Predsjednik Nadzornog odbora Primož Karpe pohvalio je NLB Grupu na odgovoru na izazove i izrazio puno uvjerenje u budući uspjeh kompanije. Predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak također je izrazio zadovoljstvo poslovnim rezultatima Grupe te istaknuo važnu ulogu banaka članica NLB Grupe u pružanju stabilnosti i usluga stanovništvu i tvrtkama na svim tržištima. Poslovni rezultati prvog tromjesečja ove godine bili su vrlo važni jer su omogućili širem krugu ulagača da se uvjere u iznimno pozitivne učinke povećanja kamatnih stopa na poslovanje domaće banke.

Slično uspješno poslovanje možemo očekivati i u narednim kvartalima ove godine. Povećane kamatne stope u eurozoni omogućile su NLB-u rast neto kamatnog prihoda od 66 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 179 milijuna eura. Rastu su pridonijeli varijabilni krediti stanovništvu i poduzećima te stanja kod središnje banke i banaka.

Pozitivan znak je i rast neto nekamatnog prihoda od 10 posto u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine depozitna baza povećana je za 1.206,3 milijuna eura, od čega fizičke osobe čine 854,4 milijuna eura.

Tagovi: NLB Grupa, Nova ljubljanska banka, Primož Karpe, Blaž Brodnjak, dividenda
PROČITAJ I OVO
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
OCJENE
Brodnjak: Slovensko poslovno okruženje je nestabilno
LJUBLJANA - Slovenija ne iskorištava razvojne potencijale i gubi konkurentnost. Između ostalog, trebala bi uspostaviti poticajnije okruženje za investicije, razvoj i inovacije te zapošljavanje kadrova kako bi kao otvoreno gospodarstvo bila konkurentnija, istaknuli su na ovogodišnjoj Bankarskoj konferenciji koja se održava danas u Brdu kod Kranja.
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
SKOK
JPMorgan predviđa skok prihoda od investicijskog bankarstva od 30% u drugom tromjesečju
NEW YORK - JPMorgan Chase povećao je svoje izglede za prihode od investicijskog bankarstva, predviđajući skok od 25% do 30% u drugom tromjesečju potaknut tržištima kapitala, rekao je u srijedu jedan od izvršnih direktora.
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
KREDITI
Šošić otkrio koliko će rasti mjesečne rate kredita
ZAGREB - U drugoj polovici godine može se očekivati povećanje rata kredita koji imaju kamatne stope vezane uz NRS, tu nacionalnu referentnu stopu koja je zapravo trošak izvora financiranja banaka.
Usporio godišnji rast ukupnih depozita
DEPOZITI
Usporio godišnji rast ukupnih depozita

ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, na osnovi stanja, ukupni depoziti (isključujući središnju državu) iznosili su na kraju travnja 56,1 mlrd. eura.

NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
PONUDA
NLB objavila ponudu za preuzimanje dionica Addiko banke
LJUBLJANA - NLB je danas objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke. Nudi 20 eura po dionici, minus sve buduće isplate dividende. Ponuda će vrijediti do uključivo 16. kolovoza. NLB želi steći značajan većinski udio u banci sa sjedištem u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE