GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NLB i u idućim kvartalima očekuje sjajne brojke

NLB i u idućim kvartalima očekuje sjajne brojke
DOBAR TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2023 / 09:37
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Ulagače je u četvrtak razveselila objava izvrsnih poslovnih rezultata NLB-a u prvom kvartalu ove godine.

NLB Grupa je u ovom razdoblju ostvarila dobit nakon oporezivanja od 120,1 milijuna eura, što predstavlja rast od 74 posto u odnosu na prethodni kvartal.

Predsjednik Nadzornog odbora Primož Karpe pohvalio je NLB Grupu na odgovoru na izazove i izrazio puno uvjerenje u budući uspjeh kompanije. Predsjednik Uprave NLB-a Blaž Brodnjak također je izrazio zadovoljstvo poslovnim rezultatima Grupe te istaknuo važnu ulogu banaka članica NLB Grupe u pružanju stabilnosti i usluga stanovništvu i tvrtkama na svim tržištima. Poslovni rezultati prvog tromjesečja ove godine bili su vrlo važni jer su omogućili širem krugu ulagača da se uvjere u iznimno pozitivne učinke povećanja kamatnih stopa na poslovanje domaće banke.

Slično uspješno poslovanje možemo očekivati i u narednim kvartalima ove godine. Povećane kamatne stope u eurozoni omogućile su NLB-u rast neto kamatnog prihoda od 66 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 179 milijuna eura. Rastu su pridonijeli varijabilni krediti stanovništvu i poduzećima te stanja kod središnje banke i banaka.

Pozitivan znak je i rast neto nekamatnog prihoda od 10 posto u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine depozitna baza povećana je za 1.206,3 milijuna eura, od čega fizičke osobe čine 854,4 milijuna eura.

Tagovi: NLB Grupa, Nova ljubljanska banka, Primož Karpe, Blaž Brodnjak, dividenda
PROČITAJ I OVO
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
POSLJEDICE
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
HONG KONG - Dionice HSBC Holdingsa pale su u petak za više od 3% u Hong Kongu nakon izvješća da bi njegov glavni dioničar Ping An Insurance mogao smanjiti svoj udio u britanskoj banci.
Klemen Boštjančič novi je predsjednik Odbora guvernera EBRD-a
KARIJERE
Klemen Boštjančič novi je predsjednik Odbora guvernera EBRD-a
LJUBLJANA - Na godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Erevanu, Armenija, ministar financija Klemen Boštjančič izabran je za novog predsjednika odbora guvernera članica EBRD-a. On će godinu dana predsjedavati 73-članim odborom banke.
Svjetska banka: Europa nedovoljno ulaže u obranu protiv klimatskih katastrofa
UPOZORENJE
Svjetska banka: Europa nedovoljno ulaže u obranu protiv klimatskih katastrofa
WASHINGTON - Europi trebaju pametna ulaganja kako bi povećala otpornost te poboljšala prilagodbu i financiranje smanjenja rizika od katastrofa i klimatskih promjena, poručili su u četvrtak iz Svjetske banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE