GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Moodys srezao rejting manjih američkih banaka

Moodys srezao rejting manjih američkih banaka
REJTING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2023 / 07:57
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Moodys je u ponedjeljak snizio kreditni rejting nekoliko malih i srednjih američkih banaka i rekao da bi mogao smanjiti rejting nekih od najvećih zajmodavaca u zemlji, upozoravajući da će kreditna snaga sektora vjerojatno biti testirana rizicima financiranja i slabijom profitabilnošću.

Moody's je smanjio rejting 10 banaka za jedan stupanj i stavio šest bankarskih divova, uključujući Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street i Truist Financial, na reviziju radi potencijalnog sniženja.

"Rezultati mnogih banaka u drugom tromjesečju pokazali su rastuće pritiske na profitabilnost koji će smanjiti njihovu sposobnost generiranja internog kapitala", navodi Moody's u bilješci.

"Ovo dolazi u trenutku kada je blaga recesija u SAD-u na pomolu početkom 2024. i čini se da će se kvaliteta imovine smanjiti, s posebnim rizicima u portfelju komercijalnih nekretnina (CRE) nekih banaka."

Moody's je rekao da su povećane izloženosti CRE ključni rizik zbog visokih kamata, pada potražnje za uredima kao rezultat rada na daljinu i smanjenja dostupnosti CRE kredita.

Agencija je također promijenila svoje izglede u negativne za jedanaest velikih zajmodavaca, uključujući Capital One, Citizens Financial i Fifth Third Bancorp.

Kolaps Silicon Valley Bank i Signature Bank ranije ove godine izazvao je krizu povjerenja u američkom bankarskom sektoru, što je dovelo do odljeva depozita u nizu regionalnih banaka unatoč tome što su vlasti pokrenule hitne mjere za jačanje povjerenja.

Ipak, Moody's je upozorio da su banke sa značajnim nerealiziranim gubicima koji se ne odražavaju u njihovim omjerima regulatornog kapitala osjetljive na gubitak povjerenja u trenutnom okruženju visokih stopa.

Sveobuhvatno izvješće dolazi u kontekstu pooštravanja monetarnih uvjeta nakon najbržeg povećanja kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi u desetljećima usporava potražnju i zaduživanje.

Više stope također su povećale izgled recesije i izvršile pritisak na sektore kao što su nekretnine da se prilagode stvarnosti nakon pandemije.

Tagovi: Moodys, kreditni rejting, Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Stree, Truist Financial
PROČITAJ I OVO
HPB: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 33%
SKOK
HPB: Neto dobit u prvom kvartalu skočila 33%
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka je i u 2024. nastavila s pozitivnim trendovima, što se prvenstveno reflektira u neto dobiti od 24 milijuna eura, odnosno, 33 posto više nego u istom tromjesečju 2023. godine, odnosno, za 58 posto bolje od prethodnog tromjesečja.
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
PONUDA
Kostić sredinom svibnja objavljuje ponudu za Addiko
BEČ - Tvrtka Agri Europe Cyprus srpskog biznismena Miodraga Kostića sredinom svibnja objavit će ponudu za preuzimanje dionica bečke Addiko Bank AG.
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
KREDITIRANJE
Stambeni krediti usporavaju, gotovinski ubrzavaju
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju veljače 2024., na osnovi stanja, 43,1 mlrd. eura.
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
SKOK
Zagrebačka banka: Neto dobit u prvom kvartalu porasla 25%
ZAGREB - Zagrebačka banka (Zaba) u prvom tromjesečju 2024. ostvarila je dobit nakon oporezivanja od 135 milijuna eura, što je za 27 milijuna eura ili 25 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje financijsko izvješće te banke objavljeno u petak.
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
SNAŽAN RAST
Slovenske banke u prva dva mjeseca više nego udvostručile čistu dobit
LJUBLJANA - Banke u Sloveniji su u prva dva mjeseca ove godine ostvarile gotovo 160 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je 2,3 puta više nego u istom razdoblju lani. Neto dobit porasla je gotovo 2,6 puta, na 138,6 milijuna eura, podaci su Banke Slovenije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE