GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jamie Dimon više neće imati pravo na posebnu nagradu

Jamie Dimon više neće imati pravo na posebnu nagradu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2023 / 19:51
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Upravni odbor JPMorgan Chase & Co. poslušao je negodovanje dioničara o naknadi predsjednika i izvršnog direktora Jamieja Dimona, koja je u prošlosti uključivala više od 50 milijuna dolara u "posebnim nagradama", ostavljajući izvršnog milijardera samo s njegovom osnovnom plaćom od više milijuna dolara .

U podnesku Komisije za vrijednosne papire i burzu kasno u četvrtak, upravni odbor JP Morgana za JPM, -0,40% rekao je da Dimonu nije dodijeljena "posebna nagrada" u 2022., dodajući da se odbor "obvezao da mu u budućnosti neće dodijeliti posebne nagrade" .” Dimon je dobio istu plaću kao i prethodne godine: 34,5 milijuna dolara.

U svibnju su dioničari izglasali odbijanje opcijskog bonusa za Dimona, nakon što je izvršni direktor uzeo kući 84,4 milijuna dolara 2021., s 52,6 milijuna dolara od tih opcija kao poticaj za Dimona da ostane "još značajan broj godina". Dimon je izvršni direktor JPMorgana od 2005.

Dimonova osnovna plaća iznosi 1,5 milijuna dolara, s godišnjom varijabilnom poticajnom naknadom od 33 milijuna dolara, od čega je 28 milijuna dolara u obliku rizičnih jedinica udjela u učinku. Nedavno je Forbes procijenio Dimonovu neto vrijednost na 1,6 milijardi dolara.

Dionice JPMorgana pale su za 9,5% u proteklih 12 mjeseci, u usporedbi s padom od 5,7% Dow Jonesa čiji je JPMorgan sastavni dio.

Tagovi: Jamie Dimon, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE