GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs prodao još jedan posao kojeg je inicirao David Solomon

Goldman Sachs prodao još jedan posao kojeg je inicirao David Solomon
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2023 / 21:56
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs je u ponedjeljak priopćio da je pristao prodati svoju jedinicu za upravljanje osobnim financijama konkurentu pod imenom Creative Planning.

Očekuje se da će transakcija biti zatvorena u četvrtom kvartalu ove godine i "rezultirati dobitkom" za Goldman sa sjedištem u New Yorku. Banka je odbila otkriti kupoprodajnu cijenu.

Goldman je kupio tim od oko 220 financijskih savjetnika koji upravljaju imovinom vrijednom 25 milijardi dolara u svibnju 2019., kada je najavio akviziciju United Capital Financial Partnersa za 750 milijuna dolara. U to je vrijeme izvršni direktor David Solomon najavio dogovor kao način da se Goldmanov doseg proširi izvan ultrabogate klijentele koja je njegova glavna snaga na one koji su samo bogati, s možda nekoliko milijuna dolara za ulaganje.

Ali usred Solomonovog nastojanja da rastereti ili zatvori nekoliko poslova povezanih s njegovim zlosretnim planom bankarstva s građanima, PFM posao smatran je premalim u kontekstu Goldmanovih većih aspiracija u upravljanju bogatstvom i imovinom. Goldman je u veljači rekao da ima samo oko 1% tržišta visoke neto vrijednosti, odnosno onih koji imaju između 1 i 10 milijuna dolara za ulaganje.

"Ova transakcija predstavlja napredak prema izvršavanju ciljeva koje smo zacrtali na našem Danu za investitore u veljači", izjavio je u ponedjeljak Marc Nachmann, globalni voditelj upravljanja imovinom i imovinom u Goldmanu.

Prodaja nam “omogućuje da se usredotočimo na izvršenje naše vrhunske strategije upravljanja imovinom ultravisoke neto vrijednosti i rasta na radnom mjestu”, dok nastavljamo podržavati klijente visoke neto vrijednosti kroz strateško partnerstvo s Creative Planningom, rekao je.

Prodaja PFM poslovanja pomoći će povećati profitne marže u Goldmanovom odjelu za upravljanje imovinom i bogatstvom, napisali su analitičari Jefferiesa predvođeni Danielom Fannonom u ponedjeljak u istraživačkoj bilješci.

„Uz otplatu Marcusovih obročnih zajmova dovršenih u 2. kvartalu 23., procesom prodaje GreenSkyja u pokretu i kontinuiranim smanjenjem naslijeđenih bilančnih ulaganja,” banka je „bliža tome da postane trajniji i profitabilniji posao koji je opisala na Dan investitora ”, napisao je Fannon.

Creative Planning registrirani je investicijski savjetnik sa sjedištem u Kansasu s više od 2100 zaposlenika i imovinom od 245 milijardi dolara pod upravljanjem i savjetovanjem.

Tagovi: Goldman Sachs, David Solomon, Creative Planning
PROČITAJ I OVO
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
SNAŽAN RAST
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
LJUBLJANA - Dionice NLB-a ove su godine zabilježile rast od gotovo 30 posto, a u prošloj čak gotovo 45 posto, ako ne računamo isplate dividendi.
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
DEPOZITI
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
PODGORICA - Najveći depozit u crnogorskim bankama iznosi skoro 60 miliona eura, a taj novac nalazi se na računu pravnog lica - nerezidenta, rečeno je Televiziji Crne Gore iz Centralne banke.
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
SJAJNE BROJKE
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o znatnom većem prihodu i dobiti u prvom tromjesečju, uz skok kamata u okruženju podignutih troškova zaduživanja u eurozoni.
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
BOLJE OD OČEKIVANJA
Dobit Societe Generalea nadmašila procjene
PARIZ - Trgovci dionicama Societe Generale SA nadmašili su svoje kolege u trgovanju obveznicama već četvrto tromjesečje zaredom, a prihodi od jedinice pomogli su francuskoj banci da nadmaši procjene dobiti u prvom kvartalu.
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
SKOK
Oročeni depoziti kućanstava u godinu dana skočili čak 20,4 posto
ZAGREB - Na kraju ožujka depoziti kućanstava iznosili su 37 milijardi eura, uz skok na godišnjoj razini za 2,9 posto, od čega na prekonoćne depozite otpadaju 26,3 milijarde, a na oročene depozite kućanstava 10,7 milijardi eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE