GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goldman Sachs planira otpustiti do 8 posto svoje radne snage u siječnju

Goldman Sachs planira otpustiti do 8 posto svoje radne snage u siječnju
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2022 / 08:38
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Goldman Sachs, poznata investicijska banka, planira otpustiti do 8% svojih zaposlenika jer se priprema za teže okruženje sljedeće godine.

Otkazi će utjecati na svaki odjel banke i vjerojatno će se dogoditi u siječnju, prema osobi koja je odbila otkriti identitet govoreći o kadrovskim odlukama.

To je uoči nadolazeće konferencije za dioničare Goldmana na kojoj se očekuje da će menadžment predstaviti ciljeve uspješnosti. Investicijska banka sa sjedištem u New Yorku obično isplaćuje bonuse u siječnju, a moguće je da bi otpuštanja mogla biti način da se očuvaju bonusi za preostale zaposlenike.

Wall Street se ove godine prilagođava okruženju s nižim prihodima nakon dvogodišnjeg procvata poslova i zapošljavanja. Goldman je bila prva velika tvrtka koja je ukinula radna mjesta u rujnu, relativno plitko uklanjanje koje je utjecalo na samo nekoliko stotina zaposlenika. Nakon toga uslijedila su slična skromna rezanja u Citigroupu i Barclaysu, iako je Morgan Stanley prošlog tjedna otpustio oko 1600 radnika, prvi je izvijestio CNBC.

Ali nadolazeći potez u Goldmanu daleko je najdublji krug rezova na Wall Streetu dosad. Druge će tvrtke vjerojatno morati slijediti taj primjer kako se okrušenje prigušenog tržišta kapitala produžava, prema regrutu s Wall Streeta Mikeu Karpu.

“Mnoge će se tvrtke morati vratiti na ploču za crtanje i odrediti pravu veličinu svojih organizacija, nije to samo Goldman”, rekao je Karp, izvršni direktor Options Group. “Tvrtke su pretjerano zapošljavale, a sada će morati i pretjerano otpuštati.”

Bankino planiranje je u tijeku do sljedećeg mjeseca, a krug bi mogao biti manji od 8% kada se završi, pogotovo ako ljudi dobrovoljno odu, dodala je osoba koja poznaje situaciju. Ali to znači da bi čak oko 4000 zaposlenika moglo biti pogođeno, kako je izvijestio Semafor ranije u petak.

Oni koji se smatraju lošijima ili koji rade u potrošačkim tvrtkama koje banka sada umanjuje, izloženi su najvećem riziku od otkaza.

Tagovi: Goldman Sachs, otpuštanja, JPMorgan, Citigroup, Barclays
PROČITAJ I OVO
Yellen: Poduzet ćemo i dodatne korake za stabilizaciju banaka, bude li potrebno
PORUKE
Yellen: Poduzet ćemo i dodatne korake za stabilizaciju banaka, bude li potrebno
WASHINGTON . Ministrica financija Janet Yellen izjavila je u četvrtak da bi se savezne hitne radnje za pružanje potpore klijentima Silicon Valley Bank i Signature Bank mogle ponovno primijeniti u budućnosti ako bude potrebno.
Perko: Hrvatske banke su stabilne
SMIRIVANJE
Perko: Hrvatske banke su stabilne
ZAGREB - "Što se tiče propasti banaka u Americi i problema s Credit Suisse u Švicarskoj to su, rekla bih, neusporedive priče s Hrvatskom."
Svjetska banka: Ukrajini je potrebno 411 milijardi dolara za obnovu
OBNOVA
Svjetska banka: Ukrajini je potrebno 411 milijardi dolara za obnovu
WASHINGTON - Potrebe Ukrajine za obnovu i oporavak narasle su na 411 milijardi američkih dolara, objavila je danas Svjetska banka.
Depoziti u bankama pali na početku 2023.
PAD
Depoziti u bankama pali na početku 2023.
ANALIZA - Prema podacima HNB-a, krajem siječnja 2023. ukupni depoziti kod poslovnih banaka koji obuhvaćaju prekonoćne i oročene depozite iznosili su gotovo 55 mlrd. eura.
Alecta prodala dionice First Republica uz ogroman gubitak
PRODAJA
Alecta prodala dionice First Republica uz ogroman gubitak
STOCKHOLM - Najveći švedski mirovinski fond Alecta objavio je da je prodao dionice posrnule američke banke First Republic uz gubitak od 7,5 milijardi kruna (676 milijuna eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE