GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste banka i EIF potpisali ugovor za dodatnih 105 milijuna eura poduzetnicima

Erste banka i EIF potpisali ugovor za dodatnih 105 milijuna eura poduzetnicima
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 15:31
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Erste&Steiermärkische Bank i Europski investicijski fond (EIF) potpisali su amandman ugovoru o InnovFin garanciji koji Erste banci omogućuje da poduzećima do 3.000 zaposlenih, uključujući i ona pogođena teškoćama zbog Covid-a 19, osigura dodatnih 105 milijuna eura, priopćili su u utorak iz Erste banke.

Potpisani amandman podiže iznos za zajmove i zakupe uz garanciju InnovFin na 255 milijuna eura.

Uz samo povećanje volumena portfelja, njime se produžava razdoblje raspoloživosti InnovFin garancije, koja se proširuje i na velike poduzetnike, te se uvode pojednostavljeni i prošireni kriteriji prihvatljivosti koji uključuju projekte s ciljem digitalizacije i digitalne transformacije poslovanja.

Cilj mjera je pomoći hrvatskom gospodarstvu uslijed poteškoća uzrokovanih pandemijom Covid-a 19.

Za financiranje uz garanciju InnovFin, koja omogućuje povoljnije uvjete za klijenta, mogu se prijaviti svi poduzetnici koji imaju inovativni proizvod, unaprjeđuju svoje poslovne procese ili usluge te koriste najnovije tehnologije u svrhu ulaganja u rast i razvoj poslovanja.

Mogu se prijaviti i oni koji unaprjeđuju ili uvode nove inovativne proizvode, procese ili usluge, potom brzorastuća poduzeća, kao i poduzeća s inovacijskim potencijalom (dobivaju potpore, nagrade, registriraju patente i sl.), te imaju značajne troškove u istraživanju i razvoju inovacija.

Erste banka s Europskim investicijskim fondom surađuje od lipnja 2017., kada je potpisan Ugovor o InnovFin garanciji uz financijsku potporu Europske unije Financijskim instrumentima programa Obzor 2020 te Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU).

Erste banka je dosad plasirala više od 120 milijuna eura kredita uz InnovFin garanciju. U rujnu 2019. godine potpisan je dodatak ugovoru o InnovFin garanciji na novih 100 milijuna eura za financiranje novih projekata i podršku inovativnim poduzetnicima.

Tagovi: Erste&Steiermärkische Bank, Erste, Europski investicijski fond
PROČITAJ I OVO
EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice
FINANSIRANJE
EBRD i Banca Intesa omogućile bolji pristup finansiranju za preduzetnice
BEOGRAD – Preduzeća kojima upravljaju žene u Srbiji imaće pristup novoj kreditnoj liniji od 8 miliona evra koju je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila Banca Intesa za finansiranje malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene.
Pad dobiti i prihoda UniCredita u drugom kvartalu
LOŠA GODINA
Pad dobiti i prihoda UniCredita u drugom kvartalu
MILANO - Talijanska banka UniCredit izvijestila je u četvrtak o padu prihoda i dobiti u drugom tromjesečju pod utjecajem mjera suzbijanja pandemije koronavirusa koje su zakočile ekonomsku aktivnost na svim njezinim ključnim tržištima.
Bivša uprava HPB-a prijavljena za neosnovanu isplatu bonusa
HPB
Bivša uprava HPB-a prijavljena za neosnovanu isplatu bonusa

ZAGREB - Zagrebačka policija kazneno je prijavila četvero bivših članova uprave Hrvatske poštanske banke (HPB) koje se sumnjiči da su neosnovanom isplatom bonusa oštetili banku za 11,5 milijuna kuna.

Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%
PAD
Komercijalna banka: Dobit u pola godine pala 36%
BEOGRAD - Nakon što je drugi kvartal doneo otežane uslove poslovanja, beogradska Komercijalna banka (KMBN) je objavila pad poslovanja u osnovnom biznisu tokom drugog tromesečja i prvih šest meseci.
Societe Generale u ogromnom gubitku u drugom kvartalu
GUBITAK
Societe Generale u ogromnom gubitku u drugom kvartalu
PARIZ - Societe Generale banka izvijestila je o neto gubitku od 1,26 milijardi eura (1,48 milijardi USD) u drugom kvartalu jer je banka izdvojila više kapitala zbog pandemije i smanjila vrijednost svog trgovinskog poslovanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE