GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste banka i EIF potpisali ugovor za dodatnih 105 milijuna eura poduzetnicima

Erste banka i EIF potpisali ugovor za dodatnih 105 milijuna eura poduzetnicima
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2020 / 15:31
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Erste&Steiermärkische Bank i Europski investicijski fond (EIF) potpisali su amandman ugovoru o InnovFin garanciji koji Erste banci omogućuje da poduzećima do 3.000 zaposlenih, uključujući i ona pogođena teškoćama zbog Covid-a 19, osigura dodatnih 105 milijuna eura, priopćili su u utorak iz Erste banke.

Potpisani amandman podiže iznos za zajmove i zakupe uz garanciju InnovFin na 255 milijuna eura.

Uz samo povećanje volumena portfelja, njime se produžava razdoblje raspoloživosti InnovFin garancije, koja se proširuje i na velike poduzetnike, te se uvode pojednostavljeni i prošireni kriteriji prihvatljivosti koji uključuju projekte s ciljem digitalizacije i digitalne transformacije poslovanja.

Cilj mjera je pomoći hrvatskom gospodarstvu uslijed poteškoća uzrokovanih pandemijom Covid-a 19.

Za financiranje uz garanciju InnovFin, koja omogućuje povoljnije uvjete za klijenta, mogu se prijaviti svi poduzetnici koji imaju inovativni proizvod, unaprjeđuju svoje poslovne procese ili usluge te koriste najnovije tehnologije u svrhu ulaganja u rast i razvoj poslovanja.

Mogu se prijaviti i oni koji unaprjeđuju ili uvode nove inovativne proizvode, procese ili usluge, potom brzorastuća poduzeća, kao i poduzeća s inovacijskim potencijalom (dobivaju potpore, nagrade, registriraju patente i sl.), te imaju značajne troškove u istraživanju i razvoju inovacija.

Erste banka s Europskim investicijskim fondom surađuje od lipnja 2017., kada je potpisan Ugovor o InnovFin garanciji uz financijsku potporu Europske unije Financijskim instrumentima programa Obzor 2020 te Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU).

Erste banka je dosad plasirala više od 120 milijuna eura kredita uz InnovFin garanciju. U rujnu 2019. godine potpisan je dodatak ugovoru o InnovFin garanciji na novih 100 milijuna eura za financiranje novih projekata i podršku inovativnim poduzetnicima.

Tagovi: Erste&Steiermärkische Bank, Erste, Europski investicijski fond
PROČITAJ I OVO
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
NAJAVE
Brodnjak: NLB će zadržati brend Кomercijalne banke
BEOGRAD - Blaž Brodnjak, predsjednik Upravnog odbora Nove Ljubljanske banke (NLB), koja je kupila 83,23 odsto vlasništva u Кomercijalnoj banci, izjavio je da će NLB zadržati brend Кomercijalne banke.
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
ARBITRAŽA
Mađarski OTP pokrenuo postupak protiv Hrvatske zbog konverzije kredita
BUDIMPEŠTA - Mađarska OTP banka objavila je da je pokrenula međunarodni arbitražni postupak protiv Hrvatske, pridruživši se time skupini banaka koje traže nadoknadu troškova proizišlih iz propisane konverzije kredita u švicarskim francima.
Intesa Sanpaolo povećava udjel u SIA-i
POTEZI
Intesa Sanpaolo povećava udjel u SIA-i
MILANO - Intesa Sanpaolo spremna je preuzeti dodatni 2,85% udjela u kompaniji SIA od Banca Mediolanuma, zaokružujući svoj udio u grupaciji za plaćanja koju će SIA stvoriti spajanjem s suparničkim Nexijem, rekao je u ponedjeljak Reutersu izvor blizak ovom poslu.
Srpske banke ne očekuju porast nenaplativih kredita
LOŠI KREDITI
Srpske banke ne očekuju porast nenaplativih kredita
BEOGRAD - Bankarsko tržište u Srbiji je stabilno, likvidno i kapitalizovano i ne očekujem porast nenaplativih kredita, kaže generalni sekretar Udruženja banaka Vladimir Vasić povodom upozorenja Bundesbanke da su sada banke na udaru krize izazvane koronavirusom.
AIK Banka: Akcijska ponuda povodom Svetskog dana štednje
ŠTEDNJA
AIK Banka: Akcijska ponuda povodom Svetskog dana štednje
BEOGRAD - Svetski dan štednje nas uvek podseća da treba da štedimo i na vreme planiramo svoje finansijske potrebe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE