GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Credit Suisse planira otpustiti više od deset posto svojih investicijskih bankara

Credit Suisse planira otpustiti više od deset posto svojih investicijskih bankara
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2023 / 14:34
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - Švicarska banka Credit Suisse mogla bi otpustiti više od deset posto svojih investicijskih bankara u Europi, piše Financial Times, a prenosi francuska novinska agencija AFP.

Dio je to strategije restrukturiranja najavljene prošlog listopada, kada je banka najavila da će do 2025. godine otpustiti 9000 zaposlenika.

Prema pisanju britanskog financijskog lista Financial Times, druga najveća švicarska banka prošlog je mjeseca već otpustila stotine zaposlenika u Londonu i Zürichu.

“Konzultacije o predstojećem novom krugu otpuštanja počele su prije Božića, a razgovaralo se o više od deset posto poslova u investicijskom bankarstvu. Konačna odluka bit će poznata idućeg mjeseca”, citirao je list neimenovane izvore.

Credit Suisse je u listopadu najavio veliko restrukturiranje kako bi stabilizirao svoje poslovanje. U tom kontekstu najavila je transformaciju jedinice investicijskog bankarstva, ukidanje 9.000 odn. 17 posto poslova i provedba dokapitalizacije.

Banka, koju je nedavno potresao niz skandala, planira se usredotočiti na najstabilnije dijelove svog poslovanja i revidirati svoj odjel investicijskog bankarstva koji je pretrpio velike gubitke.

Između ostalog, oživljava brend First Boston, nazvan po američkoj investicijskoj banci koja ga je preuzela 1990. godine.

U trećem tromjesečju prošle godine Credit Suisse ostvario je neto gubitak od nešto više od četiri milijarde švicarskih franaka (3,98 milijardi eura), a na poslovanje su uglavnom utjecali izazovni tržišni i makroekonomski uvjeti.

Očekivano, neće moći izbjeći gubitke u zadnjem tromjesečju. To bi trebalo iznositi 1,5 milijardi švicarskih franaka (1,49 milijardi eura), a detaljni rezultati bit će objavljeni početkom veljače.

U banci loše rezultate pripisuju troškovima restrukturiranja, previranjima na tržištima kapitala, koja će ponajviše opteretiti njezino investicijsko bankarstvo, te klijentima koji povlače kapital.

Tagovi: Credit Suisse, investicijsko bankarstvo
PROČITAJ I OVO
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
NADZORNICI
Nova KBM nakon preuzimanja od strane OTP-a dobila nove nadzornike
MARIBOR - Nova KBM dobila je i nove supervizore nakon uspješnog preuzimanja od strane mađarske bankarske grupe OTP. To su postali Imre Bartalan, Tunde Barabas, Sandor Istvan Patakl, Marko Košak, Tamas Bernath i Dorothea Nikolaeva Nikolova-Iltcheva, navodi se u današnjoj objavi na Ajpesu.
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
GUBITAK
Softbank s neočekivanim kvartalnim gubitkom
TOKYO - Japanska Softbank grupa neočekivano je zabilježila gubitak od 783 milijarde jena (5,5 milijardi eura) u trećem kvartalu, koji za grupu završava krajem prosinca. Veliki udarac poslovanju ovog investicijskog diva bilo je usporavanje tehnološkog sektora, prenosi francuska novinska agencija AFP.
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
REZULTATI
BNP Paribas iznevjerio očekivanja, ali povećao ciljeve
PARIZ - BNP Paribas, najveći zajmodavac u eurozoni, objavio je neto dobit nižu od očekivane u četvrtom tromjesečju, budući da su skok njezinih troškova rizika i viši operativni troškovi neutralizirali procvat u prodaji trgovanja.
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom
PROCEDURA
OTP završio preuzimanje Nove KBM, slijedi integracije sa SKB bankom

LJUBLJANA - Mađarska bankarska grupa OTP uspješno je završila preuzimanje Nove KBM i tako postala službeni vlasnik mariborske grupe, a slijedi proces integracije Nove KBM sa SKB bankom, koji bi trebao trajati godinu i pol.

Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
NAPORI
Banka Slovenije jača aktivnosti za veću financijsku pismenost
LJUBLJANA - Banka Slovenije je pojačala svoje aktivnosti na području financijskog opismenjavanja. "Unatoč svim dosadašnjim naporima, financijska pismenost je relativno niska, ali smo također utvrdili da smo kao društvo uspješniji ako ljudi razumiju gospodarsko okruženje i financijski sustav", sažeo je razloge Boštjan Vasle, guverner Banke Slovenije. za ovo za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE