GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Credit Suisse planira otpustiti više od deset posto svojih investicijskih bankara

Credit Suisse planira otpustiti više od deset posto svojih investicijskih bankara
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2023 / 14:34
Autor: SEEbiz
ŽENEVA - Švicarska banka Credit Suisse mogla bi otpustiti više od deset posto svojih investicijskih bankara u Europi, piše Financial Times, a prenosi francuska novinska agencija AFP.

Dio je to strategije restrukturiranja najavljene prošlog listopada, kada je banka najavila da će do 2025. godine otpustiti 9000 zaposlenika.

Prema pisanju britanskog financijskog lista Financial Times, druga najveća švicarska banka prošlog je mjeseca već otpustila stotine zaposlenika u Londonu i Zürichu.

“Konzultacije o predstojećem novom krugu otpuštanja počele su prije Božića, a razgovaralo se o više od deset posto poslova u investicijskom bankarstvu. Konačna odluka bit će poznata idućeg mjeseca”, citirao je list neimenovane izvore.

Credit Suisse je u listopadu najavio veliko restrukturiranje kako bi stabilizirao svoje poslovanje. U tom kontekstu najavila je transformaciju jedinice investicijskog bankarstva, ukidanje 9.000 odn. 17 posto poslova i provedba dokapitalizacije.

Banka, koju je nedavno potresao niz skandala, planira se usredotočiti na najstabilnije dijelove svog poslovanja i revidirati svoj odjel investicijskog bankarstva koji je pretrpio velike gubitke.

Između ostalog, oživljava brend First Boston, nazvan po američkoj investicijskoj banci koja ga je preuzela 1990. godine.

U trećem tromjesečju prošle godine Credit Suisse ostvario je neto gubitak od nešto više od četiri milijarde švicarskih franaka (3,98 milijardi eura), a na poslovanje su uglavnom utjecali izazovni tržišni i makroekonomski uvjeti.

Očekivano, neće moći izbjeći gubitke u zadnjem tromjesečju. To bi trebalo iznositi 1,5 milijardi švicarskih franaka (1,49 milijardi eura), a detaljni rezultati bit će objavljeni početkom veljače.

U banci loše rezultate pripisuju troškovima restrukturiranja, previranjima na tržištima kapitala, koja će ponajviše opteretiti njezino investicijsko bankarstvo, te klijentima koji povlače kapital.

Tagovi: Credit Suisse, investicijsko bankarstvo
PROČITAJ I OVO
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
KREDITIRANJE
Ukupni krediti na kraju prvog kvartala 43,6 mlrd. eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HNB-a, ukupni krediti drugih monetarnih financijskih institucija institucionalnim sektorima iznosili su na kraju ožujka 2024., na osnovi stanja, 43,6 mlrd. eura.
Mađarski regulator kaznio OTP banku
KAZNA
Mađarski regulator kaznio OTP banku
BUDIMPEŠTA - Narodna banka Mađarske (MNB) kaznila je OTP banku sa 102 milijuna HUF zbog nepoštivanja propisa u vezi s pružanjem usluga plaćanja, priopćili su u srijedu središnja banka i regulator financijskog tržišta, prema izvješću državnog medija MTI.
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
POSLJEDICE
HSBC pao 3% nakon informacije da najveći dioničar Ping An želi smanjiti udjel
HONG KONG - Dionice HSBC Holdingsa pale su u petak za više od 3% u Hong Kongu nakon izvješća da bi njegov glavni dioničar Ping An Insurance mogao smanjiti svoj udio u britanskoj banci.
Klemen Boštjančič novi je predsjednik Odbora guvernera EBRD-a
KARIJERE
Klemen Boštjančič novi je predsjednik Odbora guvernera EBRD-a
LJUBLJANA - Na godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Erevanu, Armenija, ministar financija Klemen Boštjančič izabran je za novog predsjednika odbora guvernera članica EBRD-a. On će godinu dana predsjedavati 73-članim odborom banke.
Svjetska banka: Europa nedovoljno ulaže u obranu protiv klimatskih katastrofa
UPOZORENJE
Svjetska banka: Europa nedovoljno ulaže u obranu protiv klimatskih katastrofa
WASHINGTON - Europi trebaju pametna ulaganja kako bi povećala otpornost te poboljšala prilagodbu i financiranje smanjenja rizika od katastrofa i klimatskih promjena, poručili su u četvrtak iz Svjetske banke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE