GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen donio važnu promjenu usred rezanja troškova

Volkswagen donio važnu promjenu usred rezanja troškova
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2023 / 21:47
Autor: SEEbiz / DPA
WOLFSBURG - Njemački proizvođač automobila Volkswagen promijenio je politiku godišnjeg plaćenog dopusta za menadžere kako bi je uskladio s ostalim zaposlenicima usred napora za smanjenje troškova u cijeloj tvrtki.

Ranije je vrijedilo pravilo da menadžeri ne moraju koristiti dane godišnjeg odmora u istoj godini i mogli su neograničeno štedjeti neiskorišteno vrijeme.

Tome će doći kraj 2024. godine, rekla je glasnogovornica VW-a odgovarajući na upit dpa-e. Prema novim pravilima koja vrijede i za najviše rukovoditelje, godišnji odmor sada se mora koristiti unutar kalendarske godine.

Ako voditelji iz nekog razloga nisu mogli iskoristiti godišnji odmor, neiskorišteno vrijeme može se prenijeti samo do 31. ožujka iduće godine - politika je koje su niži zaposlenici obuhvaćeni kolektivnim ugovorima već odavno morali poštovati.

"Nova uredba za menadžment u skladu je s propisima o godišnjim odmorima u sektoru kolektivnog pregovaranja", rekla je glasnogovornica.

Promjena također pomaže u standardizaciji operacija u Volkswagenovom kadrovskom odjelu.

Der Spiegel, koji je prvi izvijestio o promjeni, rekao je da su neki menadžeri akumulirali prava na odmor od nekoliko mjeseci na temelju prethodne uredbe, što je kompliciralo dugoročno planiranje proračuna.

Najveći europski proizvođač automobila trenutno radi na programu smanjenja troškova vrijednom milijarde.

Izvršni direktor Oliver Blume postavio je nove ciljeve zarade za sve robne marke grupe tijekom ljeta, koji će se postići uštedama i dodatnim mogućnostima zarade. U Volkswagenu se također razmišlja o smanjenju broja zaposlenih.

Tagovi: Volkswagen, menadžeri
PROČITAJ I OVO
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE