GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tesla: Rezultati ispod očekivanja investitora, dionice tonu

Tesla: Rezultati ispod očekivanja investitora, dionice tonu
LOŠE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2022 / 09:07
Autor: SEEbiz
DALLAS - Div električnih automobila Tesla izvijestio je o svojoj zaradi u trećem tromjesečju nakon kraja trgovine na Wall Streetu u srijedu.

Rezultati su ispod očekivanja analitičara glede prihoda, ali malo bolji od očekivanja oko zarade.

Evo najvažnijih brojki iz izvješća:

Prihod u trećem kvartalu: 21,45 milijardi dolara u odnosu na očekivanih 22,09 milijardi dolara

Prilagođeni EPS u trećem kvartalu: 1,05 USD u odnosu na očekivanih 1,01 USD

Dionice proizvođača automobila pale su za više od 5% nakon objave.

Tvrtka kaže da i dalje očekuje prosječnu godišnju stopu rasta isporuke vozila od 50% za ovu godinu. Proizvođač automobila također je rekao da vjeruje da ima dovoljno likvidnosti da nastavi s izgradnjom svoje mape puta.

Ipak, Tesla kaže da se iz godine u godinu suočava s problemima zbog povećanih troškova sirovina i neučinkovitosti u svojoj Gigafactory Berlin. Jačanje dolara također utječe na prodaju Tesle u inozemstvu, smanjujući profitabilnost.

Prije izvješća o zaradi, Tesla je objavila da je u tromjesečju proizvela 365.932 vozila i isporučila 343.830. To je više od 258 580 koje je proizveo i 254 695 koliko je isporučio u drugom tromjesečju, kada je tvrtka bila pogođena obustavom rada u Kini povezanom s COVID-om. U trećem tromjesečju 2021. tvrtka je proizvela 237.823 vozila i isporučila 241.300.

Što se tiče budućih proizvoda tvrtke, Tesla kaže da očekuje da će u prosincu predstaviti svoj poluproizvod Pepsiju te da će početi proizvoditi svoj Cybertruck u Teksasu nakon povećanja proizvodnje Modela Y.

Tagovi: Tesla, Elon Musk, električni automobili
PROČITAJ I OVO
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
RAST
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
LJUBLJANA - U travnju su u Sloveniji prvi put registrirana 4694 osobna automobila, što je 8,21 posto više nego u travnju prošle godine.
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
UŠTEDE
Stellantis zapošljava inženjere u Maroku, Brazilu i Indiji, plaćeni su i do pet puta manje od Europljana
MILANO - Automobilski inženjeri u Europi i SAD-u mogu zaraditi godišnju plaću u rasponu od 140.000 do 185.000 eura, uključujući beneficije. S obzirom na to da se europski proizvođači bore za smanjenje troškova, scena trenutno zapošljava inženjere u Južnoj Americi, Africi i Aziji.
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE