GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rivian: Isporuke u prvom tromjesečju iznad očekivanja

Rivian: Isporuke u prvom tromjesečju iznad očekivanja
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.04.2023 / 07:45
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Proizvođač električnih vozila Rivian (RIVN) danas je ulagačima objavio neke pozitivne vijesti, najavljujući da su isporuke u prvom tromjesečju premašile procjene za tromjesečje te da je njegova godišnja prognoza proizvodnje još uvijek na pravom putu.

Za tromjesečje, Rivian je otkrio da je isporučio 7.946 vozila, što je premašilo procjenu Streeta od 7.752 prema Bloombergovim podacima. Rivian je također proizveo 9395 vozila, nadmašujući procjene od 8752 vozila. Rivian trenutno proizvodi dva potrošačka vozila, R1T i R1S, ali također proizvodi i električni dostavni kombi EDV.

Tvrtka je također rekla da "vjeruje da je na putu da ispuni smjernice o godišnjoj proizvodnji od 50.000" koje je dala u svom izvješću o zaradi za četvrto tromjesečje. Rivian je proizveo nešto manje od 25.000 vozila u 2021. jer je patio od nedostatka komponenti i problema s proizvodnjom u svojoj jedinoj tvornici u Normalu, Illinois.

Ranije u ožujku, nakon izdavanja proizvodnih smjernica, izvješće je sugeriralo da je Rivian interno rekao da bi mogao proizvesti čak 62.000 vozila ove godine, iako je glasnogovornik Riviana rekao za Yahoo Finance da je ta brojka "izvučena iz konteksta" i da je 50.000 ostalo službeno vodstvo. Rivan je također navodno započeo proces premještanja svog proizvodnog inženjerskog tima, trenutno raširenog po cijeloj zemlji, u svoju tvornicu u Normalu ili u sjedište tvrtke u Irvineu, Kalifornija.

Tagovi: Rivian, električni kamioni, Rivian SE Europe d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE