GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nissan najavio milijarde dolara ulaganja u električnu mobilnost u Britaniji

Nissan najavio milijarde dolara ulaganja u električnu mobilnost u Britaniji
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2023 / 16:47
Autor: SEEbiz
JTOKYO - apanski automobilski div najavio je investicije vrijedne milijardu dolara na otoku. Uložit će nešto više od 1,1 milijarde funti u proizvodnju električnih verzija modela Juke i Qashqai u svojoj tvornici u Sunderlandu. oko 1,3 milijarde eura. Zajedno s drugim ulaganjima, uključujući i dodatnu tvornicu baterija, brojka bi mogla doseći dvije milijarde funti.

Proizvodne linije u tvornici u Sunderlandu, koja se proizvodi više od tri desetljeća i najveća je Nissanova tvornica u Europi, trenutno proizvode osobne automobile Juke, Qashqai i električni Leaf.

Sada će Nissan povećati proizvodnju električnim verzijama svojih najprodavanijih modela. Nešto više od 1,1 milijarde funti bit će uloženo u prilagodbu tvornice za proizvodnju električnih Jukea i Qashqaija, istraživanje i razvoj te širi opskrbni lanac.

Istodobno, planiraju dodatna ulaganja, uključujući i dodatnu tvornicu baterijskih sklopova za pogon novih modela. Ukupno bi, dakle, obujam investicija trebao doseći oko dvije milijarde funti odn oko 2,3 milijarde eura.

Pozitivna je to vijest i za oko 7000 zaposlenika Nissana na Otoku i za oko 30.000 radnika u tvrtkama dobavljačima.

Važna je to vijest i za konzervativnu vladu koja bilježi aferu za aferom i posljednjih mjeseci strmoglavo pada u anketama. Investicija u vladu premijera Rishija Sunaka smatra se izglasavanjem povjerenja britanskoj automobilskoj industriji, u koju se očekuje da će zemlja u narednim godinama uložiti oko 4,5 milijardi funti u obliku raznih potpora.

U međuvremenu, prvi čovjek Nissana Makoto Uchida istaknuo je kako je investicija u Sunderlandu dodatni korak prema novoj električnoj eri tvrtke. Do 2027. 98 posto svih novih vozila u Europi trebalo bi biti električno.

Tagovi: Nissan, Sunderland, Britanija
PROČITAJ I OVO
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
STAVOVI
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
BERLIN - Njemačka želi ravnopravno natjecanje, a ne trgovinski rat, izjavio je ministar prometa Volker Wissing u osvrtu na istragu Europske komisije o uvozu električnih automobila iz Kine koja bi mogla rezultirati kaznenim carinama.
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
REKORDI
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota udvostručio je neto dobit na rekordnih 4940 milijardi jena (29,6 milijardi eura) u financijskoj godini koja je završila u ožujku.
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
PRITISCI
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
BERLIN - BMW je u srijedu priopćio da očekuje lagani pad dobiti prije oporezivanja ove godine zbog viših troškova istraživanja i razvoja, proizvodnje i osoblja, pri čemu će smanjenje cijena rabljenih automobila također pridonijeti padu.
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
RAST
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
LJUBLJANA - U travnju su u Sloveniji prvi put registrirana 4694 osobna automobila, što je 8,21 posto više nego u travnju prošle godine.
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE