GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hyundai: Appleov prijedlog suradnje nije najsretniji

Hyundai: Appleov prijedlog suradnje nije najsretniji
DVOJBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 08:33
Autor: SEEbiz / Bug.hr
SEUL - Najavljena mogućnost da Hyundai sklapa automobile za Apple, nije oduševila ključne ljude u južnokorejskoj kompaniji.

Reuters je od jednog njihovog člana upravljačke strukture doznao kako neki donositelji odluka u korporaciji nisu baš sretni s Appleovim prijedlogom suradnje. I dalje se, kaže izvor, oko toga lome koplja, odnosno odluka o uključivanju u projekt i načinu suradnje s Appleom i dalje nije donesena.

"Mi nismo kompanija koja za druge proizvodi automobile, a suradnja s Appleom ne donosi uvijek odlične rezultate", stav je skeptične struje u Hyundaiju.

Ova kompanija i ranije nije bila sklona surađivati s drugima, koje nisu dijelom njihovog holdinga, a kao argument za to navodi se trenutačna visoka razina vertikalne integriranosti unutar koncerna. Ona je tolika da Hyundai u svojem vlasništvu ima čak i tvornice za proizvodnju čelika koji se koristi u sklapanju vozila.

Appleu, s druge strane, ovakva suradnja nije strana. Njihov najistaknutiji proizvod, iPhone, od početka sklapaju podizvođači poput Foxconna. Sada su se, izgleda, ponadali da bi Hyundai (ili Kia) mogli preuzeti takvu ulogu u sklapanju vozila, dok bi oni bili zaduženi za tehnologiju i nabavku sastavnih dijelova od više dobavljača. To se, pak, nekima u korejskom koncernu nije svidjelo. Ostali detalji oko moguće suradnje i same proizvodnje nekog budućeg Apple Cara i dalje su najstrože čuvana tajna.

Tagovi: Hyundai, Apple, Apple Car, Foxconn
PROČITAJ I OVO
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
STAVOVI
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
BERLIN - Njemačka želi ravnopravno natjecanje, a ne trgovinski rat, izjavio je ministar prometa Volker Wissing u osvrtu na istragu Europske komisije o uvozu električnih automobila iz Kine koja bi mogla rezultirati kaznenim carinama.
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
REKORDI
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota udvostručio je neto dobit na rekordnih 4940 milijardi jena (29,6 milijardi eura) u financijskoj godini koja je završila u ožujku.
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
PRITISCI
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
BERLIN - BMW je u srijedu priopćio da očekuje lagani pad dobiti prije oporezivanja ove godine zbog viših troškova istraživanja i razvoja, proizvodnje i osoblja, pri čemu će smanjenje cijena rabljenih automobila također pridonijeti padu.
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
RAST
U Sloveniji u travnju prodano 8,2% automobila više
LJUBLJANA - U travnju su u Sloveniji prvi put registrirana 4694 osobna automobila, što je 8,21 posto više nego u travnju prošle godine.
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
TRENDOVI
Njemački izvoz e-automobila premašio je uvoz u 2023.
BERLIN - Njemačka je 2023. godine izvezla više električnih automobila nego što je uvezla, objavio je u ponedjeljak Savezni ured za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE