GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei sve jače pozicioniran u auto industriji

Huawei sve jače pozicioniran u auto industriji
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2023 / 12:48
Autor: SEEbiz
PEKING - Kineski div Huawei udvostručuje prodaju svoje tehnologije na konkurentnom tržištu električnih automobila.

Tvrtka je naglasila da ne proizvodi automobile. Umjesto toga, prodaje tehnološke komponente kao što je operativni sustav Harmony OS i proizvod za pomoć vozaču ili surađuje s proizvođačima automobila na stvaranju novih marki električnih vozila.

Huawei je u utorak potvrdio da radi s najmanje četiri tradicionalna proizvođača automobila u Kini na novim markama automobila, nakon vijesti tijekom vikenda o zajedničkom ulaganju s tvrtkom Changan Automobile za automobilsku tehniku.

Changan i Huawei već su partneri za marku električnih automobila Avatr, stvorenu 2018. s gigantom baterija za električne automobile Contemporary Amperex Technology. Avatrov SUV i limuzina svaki se prodaju za nešto više od protuvrijednosti od 42.000 dolara.

Huawei također radi s Cheryjem na brendu električnih automobila Luxeed, koji je u utorak otkrio detalje za svoju limuzinu S7.

Slična partnerstva s BAIC Motorom i JAC Motorom su u izradi, rekao je Richard Yu, voditelj Huaweijevog odjela za automobile i potrošače, na događaju predstavljanja Luxeeda u utorak.

BAIC, čiji električni brend Arcfox već koristi tehnologiju Huawei, i JAC nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar.

Čini se da su kineski proizvođači automobila s proizvodima "kojima nedostaje tehnologija potrebna za natjecanje više nego sretni da koriste Huawei [tehnologiju] da popune praznine", rekao je Tu Le, osnivač savjetodavne tvrtke Sino Auto Insights sa sjedištem u Pekingu.

“Još je prerano znati koliko se [Huaweijevo] rješenje može mjeriti s konkurencijom, ali oni, kao i mnoge druge tehnološke tvrtke, vide priliku i ulažu sve u nju”, rekao je.

Tencent, koji upravlja kineskom aplikacijom društvenih medija WeChat, tvrdi da opskrbljuje BMW i neke druge proizvođače automobila automobilskom tehnologijom.

Kineska tvrtka za pametne telefone i kućanske uređaje Xiaomi planira pustiti automobil u prvoj polovici sljedeće godine. Tvrtka je krajem listopada najavila novi operativni sustav pod nazivom HyperOS.

Huaweijev prihod od poslovanja s potrošačima prepolovio se otkako je SAD stavio tvrtku na crnu listu koja joj zabranjuje kupnju od američkih dobavljača. To uključuje licencirani pristup najnovijim verzijama Googleovog operativnog sustava Android.

Huawei je umjesto toga izdao vlastiti sustav pod nazivom Harmony OS.

U prvoj polovici godine Huaweijev prihod od potrošača iznosio je 103,5 milijardi juana (14,27 milijardi dolara), dok su inteligentna automobilska rješenja tvrtke - čiji proizvodi uključuju tehnologiju za nova energetska vozila - ostvarila prihod od 1 milijarde juana. Ostali prihodi povezani s automobilima također su uključeni u druge dijelove poslovanja.

Huaweijev Yu rekao je u utorak da tvrtka surađuje s proizvođačima automobila na tri načina:

Djeluje kao dobavljač komponenti. Prodaje paket tehničkih proizvoda za automobile pod nazivom "Huawei Inside", dok proizvođač automobila dizajnira vozilo.
Preuzimanje veće kontrole nad dizajnom, prodajom i marketingom automobila "Huawei Inside" dok proizvođač automobila proizvodi automobil.

Tagovi: Huawei, Tencent, Baidu, Xiaomi, automobili, Chery, BAIC
PROČITAJ I OVO
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
BLIZU USPJEHA
Tesla svladala ključnu prepreku za uvođenje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini
NEW YORK - Dionice Tesle snažno su porasle u ponedjeljak, u ritmu svog najboljeg dana od ožujka 2021., nakon što je proizvođač električnih automobila prošao značajnu prekretnicu za uvođenje svoje napredne tehnologije za pomoć vozaču u Kini.
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
ISPOD OČEKIVANJA
BYD-ov prihod u prvom kvartalu ispod očekivanja
PEKING - Najveći kineski proizvođač električnih automobila BYD ostvario je 125 milijardi juana (16,1 milijardu eura) operativnih prihoda u prvom ovogodišnjem tromjesečju, što je četiri posto više nego u istom razdoblju prošle godine, ali ispod očekivanja analitičara.
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
ŠIRENJE
Rolls-Royce širi svoju tvornicu kako bi mogao sporije proizvoditi automobile
LONDON - Rolls-Royce uvelike proširuje svoju tvornicu u Chichesteru u Engleskoj. Podružnica BMW-a dodaje pet novih zgrada s planiranim početkom izgradnje sljedeće godine.
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PREGOVORI
Musk u Kini pregovara o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
PEKING - Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo.
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE