GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fond iz Abu Dhabija investira 738 milijuna dolara u kineski Nio

Fond iz Abu Dhabija investira 738 milijuna dolara u kineski Nio
INJEKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2023 / 07:30
Autor: SEEbiz
PEKING - Kineska tvrtka za proizvodnju električnih automobila Nio objavila je u utorak da je primila 738,5 milijuna dolara novog kapitala od fonda u vlasništvu vlade Abu Dhabija.

Strateško ulaganje u konačnici daje fondu, CYVN Holdings, 7% udjela u Niu.

Cijena dogovora bila je 8,72 dolara po dionici, navodi se u priopćenju. To je 6,7% ispod vrijednosti u kojoj su Niove dionice uvrštene na američke burze zatvorene u utorak, pad za oko pola posto.

Nio je ranije ovog mjeseca rekao da slabe isporuke automobila utječu na novčani tok i da odgađaju kapitalne izdatke i neke istraživačke i razvojne projekte.

Tvrtka je tada rekla da ima dovoljno gotovine za potporu poslovanju. Nio je objavio gotovinu i novčane ekvivalente od 14,76 milijardi juana (2,07 milijardi dolara) od ožujka, ispod onoga što je objavio za kraj 2021. i 2022. godine.

Na kraju 2019. novac i novčani ekvivalenti tvrtke za proizvodnju električnih automobila pali su ispod 1 milijarde dolara. No Nio se vratio 2020. nakon što je primio oko milijardu dolara od investitora, uključujući subjekte s državnom potporom.

Posljednjih nekoliko mjeseci investitori s Bliskog istoka sve više traže prilike u Kini, posebice u električnim automobilima.

Fondovi sa sjedištem u Kini također su se okrenuli kapitalu na Bliskom istoku jer su ulagači iz SAD-a i drugih regija postali oprezni prema Kini zbog regulatorne nesigurnosti.

Nio je rekao da očekuje da će se ugovor s fondom iz Abu Dhabija zaključiti početkom srpnja, nakon čega planiraju "istraživati prilike u međunarodnom poslovanju Nia".

Sporazum također daje pravo CYVN-u da imenuje direktora u upravni odbor Nia, navodi se u objavi.

Tagovi: Nio, Abu Dhabi, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Električna vozila tema kampanje za američke predsjedničke izbore
KONTROVERZE
Električna vozila tema kampanje za američke predsjedničke izbore
WASHINGTON - Kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump kaže da je politika administracije predsjednika Josepha Bidena za promicanje električnih vozila (EV) "radikalan plan" koji bi ubio gospodarstvo u američkim državama koje proizvode automobile.
Renault i Geely postaju partneri
PARTNERI
Renault i Geely postaju partneri
PARIZ - Francuski proizvođač automobila Renault i kineski partner Geely najavili su u petak dugo očekivani zajednički pothvat koji će razvijati motore s unutarnjim izgaranjem i hibridne motore, u nadi da će poboljšati konkurentnost svog naslijeđenog automobilskog poslovanja.
Volkswagen najavio jeftini električni automobil
NAJAVE
Volkswagen najavio jeftini električni automobil
BERLIN - Volkswagen se priprema za predstavljanje ulaznog električnog modela koji će koštati od 20.000 eura.
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
DIVERZIJA
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
ZAGREB - Večernji list je u posjedu prijave incidenta koja je podnesena SOA-i o curenju 2.444.587 zapisa o vozilima 1.195.052 fizičkih osoba – sadrže njihova imena, adrese, OIB-e, JMBG-e, datume rođenja, registracije i ostale podatke o vozilima i njihovim policama osiguranja.
Amerikanci sve manje žele električne automobile
ISTRAŽIVANJE
Amerikanci sve manje žele električne automobile
NEW YORK - Novo istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da će američki vozači 2024. razmišljati o kupnji električnog vozila nego 2023. godine, unatoč tome što je izbor električnih automobila veći nego ikada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE