GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračna luka Mostar ponovo traži prijevoznika za liniju za Zagreb

Zračna luka Mostar ponovo traži prijevoznika za liniju za Zagreb
AVIO PRIJEVOZNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2023 / 07:53
Autor: SEEbiz
MOSTAR - Mostarski aerodrom u potrazi je za kompanijom koja će obavljati usluge redovnog zračnog prijevoza na liniji Mostar-Zagreb-Mostar.

Aerodrom je s tim u vezi raspisao javni poziv i primat će ponude do 14.decembra 2023. godine.

Croatia Airlines početkom maja obnovila je letove između Zagreba i Mostara nakon što se kao jedina aviokompanija prijavila na javni poziv mostarskih vlasti za uvođenje letova iz glavnog grada Hrvatske uz subvencije. Za subvencioniranje letova iz budžeta Grada Mostara izdvojeno je milion KM.

Federalna vlada prošle sedmice izdvojila je 3,6 miliona KM sredstava za tri aerodroma u FBiH - sarajevski, tuzlanski i mostarski, od čega je 1,3 miliona KM dodijeljeno Aerodromu Mostar na ime "subvencije javnim preduzećima - za unapređenje avioprometa". Prema riječima Marka Đuzela, direktora Aerodroma Mostar, dio tih sredstva usmjerit će za održavanje jedine redovne linije sa Zagrebom.

Aeodrom Mostar je u proteklih šest mjeseci evidentirao više od 20 hiljada putnika što u upravi smatraju velikim uspjehom s obzirom da imaju redovnu liniju samo za Zagreb, na kojoj tri puta sedmično leti avion Croatia Airlinesa.

Đuzel je kazao se planira skoro uvođenje redovnog leta za Beograd.

Tagovi: Zračna luka Mostar, Mostar, Zagreb, Croatia Airlines
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE