GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ZET izvijestio o promjenama u tramvajskom prometu

ZET izvijestio o promjenama u tramvajskom prometu
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2024 / 16:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz ZET-a su danas najavili nekoliko bitnih promjena u tramvajskom prometu.

Zbog radova na Jadranskom mostu, umjesto tramvaja noćne linije 31 do daljnjega vozi autobus. Također, zbog sanacije kolosijeka na Savskoj cesti, u noćima od 26. ožujka do jutarnjeg izlaska tramvaja u subotu 30. ožujka, umjesto tramvaja noćne linije 32 vozit će autobus. Isto vrijedi i liniju 34 u noći sa srijede na četvrtak.

Zbog radova na modernizaciji ispravljačke stanice Daničićeva, koji su počeli prošlog vikenda, bit će obustavljen tramvajski promet u središnjem i zapadnom dijelu grada. Radnim danima neće biti izmjena, a ovisno o dinamici radova, slične organizacije javnog prijevoza mogu se očekivati još nekoliko vikenda do planiranog završetka projekta tijekom ljetnih mjeseci, o čemu će, kažu u ZET-u, na vrijeme obavijestiti putnike. Ove će subote i nedjelje tako biti obustavljen tramvajski promet od Črnomerca trasom Ilice, Trga bana Jelačića i Jurišićeve, od Zapadnog kolodvora preko Glavnog do Draškovićeve, Savskom cestom sjeverno od Tratinske te preko Zrinjevca.

Pritom tramvaji 2, 6, 9 i 14 neće prometovati, a linije 4, 5, 8, 11, 12, 13 i 17 vozit će izmijenjenim rutama. Četvorka će, primjerice, prometovati sa Savske u Vukovarsku te preko Autobusnog kolodvora na Branimirovu i Draškovićevu, a tim će pravcem voziti i jedanaestica, koja će kretati s Ljubljanice. Na svim noćnim linijama prometovat će autobusi, koji će voziti i zonom obustavljenog tramvajskog prometa. Uspostavljaju se, točnije, tri izvanredne autobusne linije, prenosi Večernji list.

S perona autobusa 109 na Črnomercu kretat će linija 618, koja će voziti Ilicom preko Jelačić-placa, Jurišićeve i Ulice Franje Račkoga do Trga žrtava fašizma. Autobusna linija 619 s Črnomerca će pak prometovati Ilicom i Ulicom Republike Austrije te potom trasom Jagićeva – Jukićeva – Vodnikova – Mihanovićeva – Grgura Ninskog – Branimirova – Draškovićeva – Kneza Mislava – Trg žrtava fašizma.

Linija 620 vozit će sa Savskoga mosta prema Vodnikovoj, Mihanovićevoj, trgovima Ante Starčevića i kralja Tomislava, Praškoj, Jelačić-placu, Ilici i Frankopanskoj te potom Savskom cestom do okretišta. Ispravljačka stanica obuhvaćena projektom prve faze modernizacije tramvajske infrastrukture, koji sufinancira Europska unija, ključna je za napajanje mreže u širem gradskom centru, a radovima se zastarjele instalacije i oprema zamjenjuju novima i suvremenijima.

Tagovi: ZET, TRAMVAJI, TRAMVAJSKI PROMET
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE