GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zazeleni svoju okolinu uz Inin Zeleni pojas

Zazeleni svoju okolinu uz Inin Zeleni pojas
OKOLIŠ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2023 / 12:42
Autor: SEEbiz
U svijetu u kojem su zelena tranzicija i usmjerenost prema održivosti temeljni imperativi brojne globalne i domaće kompanije usmjeravaju poslovanje upravo prema tim načelima.

Ogledni primjer kompanije koja pokazuje da prati zelenu tranziciju jest INA Grupa, vodeća kompanija u naftnom poslovanju u Hrvatskoj. INA već godinama usmjerava poslovanje prema globalnim ciljevima održivosti, a projekti poput Zelenog pojasa, kojim INA nastoji pozitivno utjecati na lokalne zajednice, potvrđuju da je kompanija dio pozitivnih okolišnih procesa.

Projekt koji već 10 godina revitalizira zajednicu

U široj javnosti Inin projekt Zeleni pojas prepoznat je kao jedan od uspješnijih projekata iz područja zaštite okoliša, prirode i klime. Riječ je o programu pokrenutom 2014. godine koji obilježava desetu obljetnicu. U sklopu projekta INA podržava i sufinancira važne projekte usmjerene na ekološke projekte lokalnih zajednica diljem Hrvatske. Program Zeleni pojas od svojih početaka namijenjen je svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj. Na ovaj način proteklih godina realizirana su 134 projekta koje je INA sufinancirala s više od 367.053 eura. U sklopu projekta, u suradnji s partnerima, INA je zazelenila prostor ukupne površine od 121.339 m², posadila 11.761 sadnicu drveća, cvijeća i raslinja te uredila brojne zelene staze, odmorišta i dječja igrališta. Također je provedeno nekoliko projekata čišćenja livada, šuma, podmorja, priobalja, jezera i rijeka.

Ovogodišnji program Zeleni pojas nastavlja potvrđivati Ininu viziju i inicijativu. Simbolično je otvoren na Dan planeta Zemlje, 22. travnja te je tom prigodom INA raspisala natječaj za sufinanciranje projekata i ideja koji doprinose zaštiti okoliša i očuvanju klime. Kao uvod u jubilarni deseti Zeleni pojas INA je u suradnji sa svojim Klubom volontera podržala pošumljavanje dronovima površine od jednog hektara na području Grubišnog polja.


Iz zraka je ispušteno 2500 Seed Bombsa, kuglica sa samoniklim sjemenjem autohtonih i neinvazivnih vrsta jasena, bukve i hrasta. Isto tako poseban potprogram Zelenog pojasa ove je godine posvećen upravo sadnji drveća kao jednostavnom i učinkovitom načinu smanjenja ugljičnog dioksida u atmosferi.

Zeleni pojas kao primjer dobre prakse

Koliko je važan i učinkovit Inin program Zeleni pojas, potvrđuje i to da je kao primjer dobre prakse uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu jer izravno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Stoga i ove godine INA očekuje nove suradnje koje će doprinijeti zelenijem okolišu, osobito u kontekstu oporavka šuma kao ključnih staništa brojnih biljnih i životinjskih vrsta s pozitivnim utjecajem na klimu.

Više informacija na www.ina.hr/zelenipojas


Tagovi: Inin zeleni pojas, kompanija Ina
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE