GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završena energetska i informatička obnova poslovnog sjedišta Podravke

Završena energetska i informatička obnova poslovnog sjedišta Podravke
PROCESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 17:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon 11 mjeseci radova završena je energetska i informatička obnova poslovnog sjedišta Podravke u Koprivnici, u što je uloženo 104,5 milijuna kuna.

Kako je prilikom obraćanja uzvanicima istaknula predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, izvođač radova bila je tvrtka Radnik Križevci prema projektu koprivničke tvrtke Art Forma. Cijeli posao, koji uključuje obnovu unutrašnjosti sedmerokatnice, pročelja i parkirnog prostora, stajao je 104,5 milijuna kuna te je taj zahtjevan posao obavljen u zadanom roku i bez probijanja dogovorenog budžeta.

To je prva cjelovita obnova zgrade od 1979. godine kada je izgrađena. Obnova je uključivala informatičku i energetsku rekonstrukciju te ukupnu modernizaciju zahvaljujući kojoj će se značajno poboljšati uvjeti rada zaposlenika i smanjiti potrošnja energije.

Cjelovitom obnovom u zgradi broj radnih mjesta s dosadašnjih 521 povećan je na 586, a energetski razred s dosadašnje razine D podignut na razinu A.

Zahvaljujući energetskoj obnovi, potrošanja energije za grijanje smanjit će se za oko 82 posto, što je osobito značajno u okolnostima ogromnog rasta troškova energije, navode iz Podravke.

"Ova obnova jest simbolična poruka koja govori da Podravkaši mogu uspjeti u bilo kojem poslovnom poduhvatu", poručila je Dalić.

Istaknula je da je prilikom očuvanja dijela vizualnog identiteta konzultiran akademski slikar Zlatko Kauzlarić Atač koji je u foajeu zgrade postavio svojevrsni omage Zlati Bartl, Podravkašici koja je stvorila najpoznatiji Podravkin brend Vegetu.

Osim toga, Atač je prije koji dan ispred sedmerokatnice postavio kameni monolit u znak siječanja na Podravkaše koji su položili živote u obrani domovine.

Od danas vanjštinu kompanije krasi i skulptura akademskog kipara Nikole Vudraga 'Začin života' sačinjena u formi srca. Riječ je o skulpturi promjera četiri metra izrađena od corten čelika.

Tagovi: Podravka, Martina Dalić, Radnik Križevci
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE