GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zašto avio kompanije voze prazne avione?

Zašto avio kompanije voze prazne avione?
SLOTOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2020 / 15:10
Autor: SEEbiz
LONDON - Epidemija koronavirusa već je nanijela velike štete avioprijevoznicima, a očekuju se da će one, nastavi li se širiti virus, biti i veće i dosegnuti 113 milijardi američkih dolara u dijelu prodaje avionskih karata.

Naime, kako ne bi izgubile slotove na aerodromima, avionske kompanije održavaju prazne letove, trošeći velike iznose i za gorivo, i za osoblje.

Razlog tome su, upozorava Business Insider, europska pravila, po kojima aviokompanija mora držati otvorenim 80 posto dodijeljenih im slotova ili joj prijeti njihov gubitak.

Zbog toga brojne avionske kompanije održavaju letove na destinacijama u Europi i izvan nje, bez obzira na broj putnika, zbog čega imaju velike troškove, prenosi Novac.hr.

Stoga su pojedini britanski dužnosnici nadležnim tijelima za avio-promet predložili da privremeno suspendiraju primjenu evropskih pravila o slotovima. Evropska pravila se, prema tom prijedlogu, ne bi primjenjivala dok traje epidemija koronavirusa, čime bi se smanjili troškovi aviokompanija.

Tagovi: avio kompanije, koronavirus, slotovi
PROČITAJ I OVO
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
KAZNA
AZTN kaznio Plodine s 15.000 eura
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom kaznila je riječki trgovački lanac Plodine s 15.000,00 eura, priopćeno je iz te regulatorne agencije.
HT pripaja Iskon Internet
PRIPAJANJE
HT pripaja Iskon Internet
ZAGREB - - Hrvatski Telekom d.d. nastavlja transformaciju operativnog modela te je nakon pribavljenih korporativnih odobrenja započeo postupak pripajanja društva Iskon Internet Hrvatskom Telekomu.
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
HOTELI
Plava Laguna prodala Hotel Bonavia
RIJEKA - U jednom od najznačajnijih dogovora u riječkom hotelijerstvu, Bonavia Rijeka d.o.o. i Plava Laguna d.d. objavili su uspješno potpisivanje ugovora o kupoprodaji Hotela Bonavia. Hotel će biti preuzet za iznos od 8,1 milijuna eura, a transakcija bi trebala biti završena u studenome 2023. godine.
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
TRGOVINA
Cromaris otvorio prvu trgovinu u Zagrebu
ZAGREB - Cromaris je otvorio svoju prvu trgovinu u Zagrebu koja, uz velik izbor svježe ribe i ribljih delikatesa iz Cromarisovog asortimana, nudi i druge vrhunske proizvode.
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
DONACUHE
INA i Plavi tim donacijom računala jačaju lokalnu zajednicu
U današnjem svijetu tehnologija igra ključnu ulogu u svakodnevnom životu, obrazovanju, zdravstvu, kulturi i društvu u cjelini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE