GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zalando: Poslovanje u 2022. unutar raspona ažuriranih smjernica

Zalando: Poslovanje u 2022. unutar raspona ažuriranih smjernica
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2023 / 08:29
Autor: SEEbiz
BERLIN - Zalando, jedna od vodećih europskih online platformi za modu i životni stil, napreduje u svojoj strategiji povećanja baze kupaca i produbljivanja odnosa s kupcima, prerastajući europsko online tržište mode u trogodišnjem razdoblju do 2022.

Broj aktivnih kupaca porastao je 6 % na više od 51 milijun prošle godine, a Zalandov program vjernosti, Plus, više je nego udvostručio svoje članstvo na više od 2 milijuna u usporedbi s prošlom godinom.

“Činjenica da smo uspjeli nastaviti razvijati bazu klijenata u trenutnom gospodarskom okruženju pokazuje da naša ključna strategija funkcionira”, rekao je Robert Gentz, jedan od izvršnih direktora u Zalandu.

„Želimo da naši kupci zavole Zalando i zato produbljujemo naše odnose s njima. Razumijevanje njihovih potreba i želja je ključno. Tada će nam se vraćati i ostati duže s nama.”

Tvrtka će nastaviti ulagati u strateške prioritete, privlačeći pozornost kupaca oko traženih robnih marki i asortimana na platformi Zalando i pomažući partnerima da unaprijede svoje poslovanje izravno s potrošačima izvan platforme. Udio partnera koji su doprinijeli Fashion Store GMV-u bio je 36%, što je više od šest postotnih bodova, a Zalando Fulfillment Solutions isporučio je 58% artikala partnera, što je povećanje od tri postotna boda, u četvrtom tromjesečju u usporedbi s istim tromjesečjem prije godinu dana.

Sve ključne financijske brojke za cijelu 2022. godinu bile su unutar raspona ažuriranih smjernica tvrtke unatoč izazovnoj ekonomskoj pozadini. GMV je porastao 3% na 14,8 milijardi eura u 2022. sa stabilnim prihodom od 10,3 milijarde eura u usporedbi s prošlom godinom. Prilagođena dobit prije kamata i poreza (prilagođeni EBIT) iznosila je 184,6 milijuna eura.

Tagovi: Zalando, online trgovina
PROČITAJ I OVO
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
PONUDA
Tankerska će dati ponudu za preostale dionice Atlantske plovidbe
ZAGREB - Hrvatski brodar Tankerska plovidba planira dati ponudu za dobrovoljno preuzimanje udjela od 35,49 posto koji već ne posjeduje u uvrštenom partneru Atlantskoj plovidbi, priopćilo je odvjetničko društvo koje zastupa Tankersku u transakciji.
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE