GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

YEZI, restoran u centru Zagreba koji podiže gastronomsku ljestvicu

YEZI, restoran u centru Zagreba koji podiže gastronomsku ljestvicu
GASTRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2023 / 17:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Smješten u art’otelu Zagreb, posebnom konceptu hotela koji se otvara u jesen, restoran YEZI će gostima uskoro ponuditi jedinstven i moderan spoj panazijske hrane koji ujedinjuje tradicionalni i inovativni dim sum, miksologiju, vrhunske čajeve i europsku slastičarnicu. YEZI Zagreb će gostima pružiti neponovljivo gastronomsko iskustvo.

Otvorenje restorana, kao i hotela je krajem listopada, a pod vodstvom renomiranog, svjetski poznatog glavnog chefa Wernera Seebacha, talentiranom kulinarskom timu se pridružuje i Executive Chef & Group Executive Chef Dino Knežević, koji će biti dio gastro profesionalaca, u kojem je i jedan od najiskusnijih dim sum chefova Tian Hau Low.

Dobitnik Gault & Millau nagrade za mladi talent 2021. godine, Executive Chef & Group Executive Chef Dino Knežević je iskustvo stekao u restoranu Nobilion u sklopu hotela Ikador, restoranu Tač i nedavno u restoranu Palace Elizabeth hotela na Hvaru.
“Veselim se što ću ispuniti gastronomske ambicije za YEZI i biti dio tima jednog od najočekivanijih restorana u Zagrebu ove godine. Uzbudljivo je razvijati koncept koji je moderan zaokret u tradiciji, kulturi i proizvodima, što rezultira osebujnom ponudom za glavni grad.” – izjavio je Dino Knežević
Kombinirana stručnost chefova u dojmljivom postavu stola, kao i niz prepoznatljivih panazijskih jela u rasponu od raznovrsnog popisa dim suma (uključujući knedle od jastoga i rakova, kozice s yuzu maslacem i kavijarom, okruglice plodova mora, “drunken chicken” i wonton od kozica), do jela pečenih u pećnici poput “Croatian pork belly” i “Ishiyaki beef” gostima će pružiti jedinstveno iskustvo uživanja u posebnim jelima, pamtljivog okusa kojima će se rado vraćati.

Gosti mogu nastaviti svoje kulinarsko iskustvo u čajani koja će posluživati pažljivo odabrane čajeve s obrtničkih farmi diljem Japana, Tajvana i jugoistočne Azije. Raznovrsni izbor uključuje biljne, bijele, crne i Pu-erh čajeve, kao i jedinstveni čajeve Two Dragon's i Pearl blooming tea, popularno hvaljen kao “cvjetni umjetnički čaj”. Raznovrsna ponuda nadopunjena je izvrsnim izborom slastica koja kombinira istočne i zapadne okuse, a uključuje Pear and Earl Grey kompot, Matcha and Yuzu Mousse, Popcorn Cube i izvrstan izbor makarona koji se mogu kupiti i za van.
Odvojeni bar za 12 osoba gostima će pružiti intimno okruženje za uživanje u koktelima. Koktel karta inspirirana je azijskom filozofijom pet elemenata, Drvo, Vatra, Zemlja, Metal i Voda. Smirujući okusi i intrigrantne arome utjelovljuju sam osjećaj raskoši s kreacijama kao što su Yezi Negroni, Zagreb Sling i Sea Salted Martinez te Jasmine Tea Milk punč.

Rezervacije za YEZI Zagreb bit će otvorene na web stranici www.yezizagreb.com krajem listopada stoga budite u toku s najnovijim objavama na Instagram stranici yezi.zagreb.



Tagovi: YEZI, gastronomija, azijska kuhija, artotel
PROČITAJ I OVO
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE