GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

WizzAir: Možemo preživjeti tri godine a da uopće ne letimo

WizzAir: Možemo preživjeti tri godine a da uopće ne letimo
SNAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 07:55
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BUDIMPEŠTA - Niskobudžetni prijevoznik Wizz Air, koji se u bivšoj Jugoslaviji može pohvaliti bazama u Skoplju, Tuzli i Beogradu, a zapošljava stotine ljudi, očekuje da će normalne operacije, koje je pogodila epidemija coronavirusa Covid-19, biti obnovljene do srpnja.

Direktor avionske tvrtke Jozsef Varadi rekao je:

- Situacija u travnju bit će slična onoj u martu i letovi koji se otkazuju mogu se mijenjati iz dana u dan, ali uobičajene usluge mogle bi se obnoviti do srpnja. Wizz Air obavlja 20% manje letova od predviđenih, a od njegovih 121 aviona, deset je prizemljeno.

- Ni zaposlenici nisu otpušteni, ali je neko osoblje pušteno na dopust, rekao je Varadi, izvještava Ex-Yu Aviation.

Wizz Air bio je prisiljen obustaviti sve operacije u bivšoj Jugoslaviji zbog zatvaranja aerodroma na svoja tri glavna tržišta u regiji.

Varadi je napomenuo je da će avionska kompanija u dobrom položaju dočekati zaustavljanje krize.

- Prema industrijskim istraživanjima, Wizz Air je jedna od najjačih avionskih tvrtki na svijetu što se tiče likvidnosti i solventnosti. Dakle, kad kriza zaista pogodi, povrijedit će druge mnogo više od nas. Da ne letimo niti jednim letom, još uvijek bismo se mogli finansirati oko tri godine. Mnogi od naših konkurenata imaju samo jedan do dva mjeseca likvidnosti, mnogi već pokušavaju dobiti kredite ili pregovaraju s vladama o finansijskoj pomoći, jer u protivnom neće moći preživjeti. Čak i ako dobiju tu pomoć, njihovi će se planovi drastično promijniti jer će novac morati vratiti. Očekujemo da će slabije aviokompanije nestati ili nastaviti slabiti, dok će jače moći nakon krize primijetiti znatno bolje tržišne pozicije, rekao je izvršni direktor.

Šef Wizz Air-a vjeruje da će se avionske tvrtke poput norveškog Air Shuttlea, Alitalia, pa čak i Lufthansa suočiti sa značajnim problemima u narednim mjesecima.

- Nekoliko avionskih kompanija ima ozbiljnih problema s likvidnošću. Kreditno tržište se srušilo pa tamo neće moći skupiti novac. Ako danas neko želi posuditi sredstva, to košta znatno više nego prije dva mjeseca. S druge strane, banke nisu sigurne trebaju li u ovom trenutku uopće posuditi novac avvionskim tvrtkama. To je osnovni problem, ali trenutno je teško predvidjeti što će se dogoditi s tim tvrtkama.
Dodao je: - Uvijek smo živjeli po principu "gotovina je kralj", ostavljajući velike rezerve. Avionska industrija podložna je brojnim šok situacijama, spomenimo epidemije, sukob u Ukrajini ili trenutnu krizu. Možemo to nazvati upravljačkom filozofijom Wizz Air-a, ali mislim da bi ova industrija trebala raditi sa znatno više novca nego što se to obično čini razumnim. S jedne strane, to nas čini otpornijima u doba krize ili čak u slabijem privrednom okruženju. S druge strane, možemo djelovati odmah ako se otvori strateška prilika.

Tagovi: WizzAir, Joszef Varadi, Alitalia, Norwegian AirShuttle, Lufthansa
PROČITAJ I OVO
Zadar dobio europska sredstva za projekt Izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno
EU NOVAC
Zadar dobio europska sredstva za projekt Izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno
ZADAR - Grad Zadar dobio je europska sredstva za projekt Izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno - faza I i za projekt Razvoja i implementacije inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcije prometnice sa prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru.
Petnaest savjeta za postizanje efikasnosti u razdoblju niske popunjenosti hotela
HOTELI
Petnaest savjeta za postizanje efikasnosti u razdoblju niske popunjenosti hotela
ZAGREB - Slijedom aktualnih događanja širom svijeta svi su poslovni prostori - od ureda preko hotela do shopping centara - prešli u stanje niske popunjenosti, pri čemu su neki gotovo prazni.
Istra: Pomor obrtništva tek slijedi
OBRTI
Istra: Pomor obrtništva tek slijedi
PULA - Iako na području koje pokriva Udruženje obrtnika Pule - a to je cijela bivša općina koja se proteže sve do Savičente i Barbana - zasad nije bilo drastičnog broja zatvorenih obrta, ljudi iz branše ukazuju da će kriza tek uslijediti, i to nakon što se ukinu državne i lokalne mjere potpore.
Dovršetak Pelješkog mosta ipak bi mogao kasniti
MOST
Dovršetak Pelješkog mosta ipak bi mogao kasniti

KOMARNA - Most bi trebao biti završen do 31. srpnja sljedeće godine, no s obzirom na to da zbog epidemije izazvane koronavirusom tvornice u Kini neko vrijeme nisu radile, moguće je da će se taj rok produljiti za nekoliko mjeseci.

Ograničenje rada nedjeljom izazvat će najmanje 5.000 otkaza
UPOZORENJE
Ograničenje rada nedjeljom izazvat će najmanje 5.000 otkaza
ZAGREB - Iako ministar gospodarstva daje do znanja da je sa socijalnim partnerima Vlade postigao “visoku fazu konsenzusa” oko zabrane rada trgovina nedjeljom, to s poslodavcima nije baš i slučaj, samo sa sindikatom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE