GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wizz Air otvara novu bazu u Palermu

Wizz Air otvara novu bazu u Palermu
BAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2021 / 21:35
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Low cost kompanija Wizz Air najavila je otvaranje nove baze u Palermu u Italiji.

Zrakoplovna tvrtka bazirat će dva zrakoplova Airbus A321 u zračnoj luci Palermo počevši od lipnja 2021. Uz uspostavljanje nove baze Wizz Air, zrakoplovna je tvrtka najavila sedam novih usluga iz Palerma i još četiri domaće talijanske usluge iz Bologne, Brindisija, Pise, Milana Malpensa, i Catania od lipnja 2021. Mjesta na novim linijama već se mogu rezervirati na wizzair.com ili u mobilnoj aplikaciji zrakoplovne kompanije.

Povijest Wizz Aira u Italiji datira iz 2004. godine kada je prvi krenuo iz Bergama u Katowice. Zrakoplovna kompanija prevezala je 41 milijun putnika u i iz Italije u posljednjih 17 godina. Kao dio širenja Wizz Aira, zrakoplovna tvrtka nastavlja povećavati svoje poslovanje u Italiji domaćim i međunarodnim letovima. Dva zrakoplova Airbus A321 podržavat će operacije 11 novih ruta koje povezuju sljedećih 10 gradova: Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport), Bologna, London Luton, Milano Malpensa, Pisa, Torino, Treviso, Verona, Brindisi, Cagliari, ukupno u više više od 1.000.000 dodatnih mjesta na prodaju iz Italije 2021. godine.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji ovog tjedna, George Michalopoulos, glavni komercijalni direktor Wizz Aira, rekao je:

„Nakon 17 godina uspješnog poslovanja u Italiji, drago mi je što mogu najaviti našu četvrtu talijansku bazu u Palermu. Današnja najava potkrepljuje našu predanost razvoju našeg prisustva u Italiji i pružanju pristupačnijih prilika za putovanje, održavajući pritom najviše standarde zdravstvenih i sigurnosnih protokola. "

"Naš najmoderniji zrakoplov, kao i naše pojačane zaštitne mjere, osigurat će najboljim mogućim sanitarnim uvjetima putnike. Wizz Air upravlja najmlađom i ekonomski najučinkovitijom flotom s najnižim utjecajem na okoliš u Europi. Proširenje Wizz Aira ne samo da će ponuditi povoljnije mogućnosti putovanja, već će također doprinijeti oporavku lokalnih gospodarstava, a posebno oporavku turističke industrije ", dodao je.

Tagovi: Wizz Air, Palermo, Sicilija, George Michalopoulos
PROČITAJ I OVO
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
TERMINAL
U Dubaiju počinje izgradnja najvećeg aerodromskog terminala na svijetu
DUBAI - U Dubaiju su započeli s izgradnjom novog terminala u međunarodnoj zračnoj luci Al Maktoum, za koji se, prema riječima čelnika emirata šeika Mohammeda bin Rashida al Maktouma, očekuje da će biti najveći na svijetu i koštat će gotovo 35 milijardi dolara.
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE