GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wizz Air dodatno srezao broj letova iz BiH

Wizz Air dodatno srezao broj letova iz BiH
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2023 / 08:49
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Niskotarifni avioprijevoznik Wizz Air nastavlja sa smanjenjem poslovanja ove zimske sezone koja počinje 29. oktobra. Nakon što je aviokompanija nedavno dodala Hahna na svoju listu ukinutih destinacija, također će obustaviti letove između Abu Dhabija i Sarajeva.

Posljednji let na toj ruti saobraćat će 28. oktobra, piše Ex-Yu Aviation. Prodaja karata nakon toga će biti ukinuta. Međutim, očekuje se da će aviokompanija obnoviti usluge između dva glavna grada 31. marta 2024. godine, iako su promjene i dalje moguće u ovoj ranoj fazi.

Wizz Air će također prekinuti operacije od Banje Luke do Stockholma, a posljednji let je planiran za 28. august. Letovi iz drugog po veličini grada u Bosni i Hercegovini za Hamburg završavaju se 28. oktobra.

Wizz Air će održati letove od Banje Luke do Bazela i Dortmunda ove zime. Sa svoje strane, operater Aerodromi RS-a saopštio je da aviokompanije zadržavaju pravo da modifikuju svoju mrežu destinacija i da Aerodrom Banja Luka ima ugovor sa Wizz Airom do letnje sezone 2024. godine koja počinje u martu što znači da dvije strane tek treba da pregovaraju o planovima prijevoznika nakon ovog datuma.

Jedini novi dodatak Wizz Aira u Bosni i Hercegovini u narednim mjesecima je nastavak njegove dvosedmične linije London Luton - Sarajevo nakon 25. septembra.

Kao rezultat toga, budžetski avioprijevoznik će ove zime održavati samo sedamnaest sedmičnih odlaznih letova van zemlje, manje u odnosu na 54 leta u istom periodu prošle godine. Wizz Air, koji je već nekoliko godina zadržao poziciju najvećeg bosanskohercegovačkog prijevoznika, ove zime će biti izjednačen s Turkish Airlinesom po broju obavljenih sedmičnih letova i imat će samo tri sedmična polaska više od niskotarifnog rivala Ryanair-a.

Tagovi: Wizz Air, Aerodrom Sarajevo, Aerodrom Tuzla, Ryanair
PROČITAJ I OVO
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
Pevex lani povećao dobit 26 posto
RAST
Pevex lani povećao dobit 26 posto
ZAGREB - Trgovačka kuća Pevex imala je u prošloj godini rast prihoda od 15,5 posto, a dobiti 26 posto u odnosu na 2022. godinu, vidljivo je iz rezultata poslovanja objavljenih na Fininom servisu Infobiz.
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE