GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Washington na crnu listu stavio stotinjak ruskih aviona, pa i Abramovičev

Washington na crnu listu stavio stotinjak ruskih aviona, pa i Abramovičev
CRNA LISTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2022 / 20:19
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američko ministarstvo trgovine stavilo je na crnu listu stotinjak ruskih zrakoplova, među kojima i zrakoplov ruskog poduzetnika Romana Abramoviča te Aeroflotove Boeinge, koji su nedavno prekršili američke sankcije uvedene Rusiji.

Sjedinjene Države su zrakoplovima proizvedenim u SAD-u i onima koji imaju najmanje 25 posto dijelova američke proizvodnje, zabranili ulazak u Rusiju bez posebnog odobrenja.

No "od 2. ožujka 2022. na temelju informacija dostupnih javnosti, ministarstvo je otkrilo stanoviti broj zrakoplova na komercijalnim i na privatnim letovima iz trećih zemalja u Rusiju koji su u vlasništvu ili pod kontrolom Rusije i ruskih državljana", navodi ministarstvo u priopćenju u kojemu je popis svih zrakoplova.

Ti se zrakoplovi ne smiju više opskrbljivati gorivom, održavati, popravljati i osiguravati za njih rezervne dijelove.

"Onemogućavanjem bilo kakve usluge tim zrakoplovima, pa i u inozemstvu", svi međunarodni letovi iz Rusije tim zrakoplovima mogu dovesti do njihova prizemljenja, ističe ministarstvo.

Na popisu su zrakoplovi Aeroflota, AirBridge Carga, Utaira, Nordwinda, Azur Aira i Aviastara te Abramovičev privatni zrakoplov Gulfstream G650.

"Objavljujemo ovu listu kako bismo upozorili svijet da nećemo dopustiti ruskim i bjeloruskim tvrtkama i oligarsima da putuju nekažnjeno kršeći naše zakone", reagirala je ministrica za trgovinu Gina Raimondo.

SAD i njegovi saveznici uveli su dosad neviđene sankcije Rusiji nakon njezine invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Tagovi: Washington, Roman Abramovič, Aeroflot, AirBridge Cargo, Utair, Nordwind
PROČITAJ I OVO
HT odobrio dividendu od 1,53 eura
DIVIDENDA
HT odobrio dividendu od 1,53 eura
ZAGREB - Dioničari Hrvatskog Telekoma (HT) dobit će dividendu u iznosu od 1,53 eura po dionici, čime će se za dividendu isplatiti ukupno 119,34 milijuna eura iz lanjske dobiti, odlučila je u srijedu glavna skupština te telekom kompanije.
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
U PLUSU
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
NEW YORK - Najveća pivara na svijetu AB InBev u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 1,51 milijardu dolara (1,41 milijardu eura), što je 15,2 posto više nego godinu ranije.
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
GUBITAK
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobilskih dijelova Continental izvijestio je u srijedu da je u prvom tromjesečju poslovao s gubitkom, istaknuvši pad europske proizvodnje vozila na početku godine.
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
LETOVI
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
ZAGREB - Croatia Airlines je obavio prvi let na novoj sezonskoj liniji Split - Istanbul, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik proširio ovogodišnju mrežu međunarodnih letova iz splitske zračne luke, objavili su iz Croatia Airlinesa.
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
SJAJNE BROJKE
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
BEOGRAD - Air Serbia je tokom aprila u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika što je najbolji aprilski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine i prvi put da je u tom mesecu premašen broj od 300 hiljada putnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE