GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Walmart poboljšao prognoze

Walmart poboljšao prognoze
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2023 / 08:39
Autor: SEEbiz / Momentum
NEW YORK - Najveći svjetski trgovac na malo, Walmart, izvijestio je o rezultatima za svoje prvo fiskalno tromjesečje i povećao očekivanja za cijelu godinu nakon što je veća potrošnja prehrambenih proizvoda neutralizirala slabiju potražnju za odjećom i elektronikom.

Uprava je primijetila da "potrošači kupuju manje robe koja nije neophodna, čekaju akcije za skuplje artikle i okreću se jeftinijim proizvodima", ali i da je prosječni potrošač "iznenađujuće otporan" u sadašnjim uvjetima, vjerojatno zbog boljih financijskih zdravlja u odnosu na razdoblje prije pandemije.

Prihodi u razdoblju od veljače do travnja skočili su 7,6 posto na 152,3 milijarde dolara, što je iznad konsenzusa od 147,9 milijardi dolara, piše Momentum.

Usporedna prodaja na američkom tržištu porasla je 7,4 posto, nešto manje nego u prethodna dva tromjesečja, kada je stopa bila viša od osam posto.

E-trgovina je rasla po stopi od 27 posto, a ovaj je rezultat u suprotnosti s padom online prodaje Targeta od 3,4 posto u istom razdoblju, koji je potaknut dostavom na kućnu adresu i preuzimanjem u trgovini.

Kad je riječ o profitabilnosti, bruto marža iznosila je 23,7 posto i bila je nešto niža u odnosu na prošlu godinu prvenstveno zbog prodajnog miksa. Prilagođena zarada po dionici (EPS) porasla je 13 posto na 1,47 dolara, iznad konsenzusne procjene od 1,32 dolara.

Tagovi: Walmart, maloprodaja, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Jadrolinija poništila natječaj za električne brodove
POTEZI
Jadrolinija poništila natječaj za električne brodove
RIJEKA - Od električnih brodova Jadrolinije zasad ipak ništa. Najveći hrvatski putnički brodar poništio je natječaj od 45 milijuna eura raspisan u siječnju jer se na njega nije javio "nijedan sposoban natjecatelj".
Vlasnik Binga kupuje dionice BH Telecoma
KUPNJA
Vlasnik Binga kupuje dionice BH Telecoma
SARAJEVO - Vlasnik Binga Senad Džambić nastavio je kupovati dionice u BH Telecomu.
Prodaja tornjeva podigla kreditni rejting United Grupe
REJTING
Prodaja tornjeva podigla kreditni rejting United Grupe
LONDON - Rejting agencije S&P Global i Moody’s pozitivno su revidirale ocjene United Grupe i njene izglede u budućnosti, saopšteno je u srijedu iz kompanije.
ReversingLabs imenovao Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora
KARIJERE
ReversingLabs imenovao Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora
ZAGREB - ReversingLabs nedavno je imenovao američkog stručnjaka Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer). Na toj će funkciji raditi na daljnjem širenju poslovanja i inovativnih rješenja za zaštitu globalnog lanca opskrbe softvera.
Otvorena nova pista na Aerodromu Nikola Tesla
PISTA
Otvorena nova pista na Aerodromu Nikola Tesla
BEOGRAD - Nova pista ne Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, dužine 3.500 metara, otvorena je danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE