GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja

Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2022 / 16:36
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Walmart je u utorak priopćio da je prodaja porasla za više od 8%, ali se dobit smanjila u drugom fiskalnom tromjesečju, jer su se potrošači okrenuli diskonteru za namirnice i osnovne potrepštine.

Dionice su porasle više od 5% u ranom jutarnjem trgovanju.

Rezultati trgovca nadmašili su očekivanja analitičara, ali su iz kompanije ponovili prošlomjesečno upozorenje o profitu, kada je Walmart rekao da kupci pogođeni inflacijom kupuju manje robe s visokim maržama poput odjeće jer troše više na osnovne potrepštine.

Walmart očekuje da će se ti obrasci potrošnje zadržati. Ponovio je svoju prognozu za posljednju polovicu godine, iako prodaje zbog prenatrpanosti zalihama. Očekuje se da će prodaja u istoj trgovini za Walmart u SAD porasti za oko 3%, isključujući gorivo, u drugoj polovici godine ili oko 4% za cijelu godinu. Predviđa da će prilagođena zarada po dionici pasti između 9% i 11% za cijelu godinu.

"Očekujemo da će inflacija nastaviti utjecati na izbore koje obitelji donose i prilagođavamo se toj stvarnosti kako bismo im mogli više pomoći", rekao je McMillon analitičarima na konferencijskom pozivu.

Evo što je Walmart izvijestio za drugo fiskalno tromjesečje koje je završilo 31. srpnja, u usporedbi s konsenzusnim procjenama Refinitiva:

Zarada po dionici: 1,77 USD prilagođeno naspram očekivanih 1,62 USD
Prihod: prijavljenih 152,86 milijardi dolara naspram očekivanih 150,81 milijardi dolara

Neto prihod Walmarta za ovo tromjesečje porastao je na 5,15 milijardi dolara, ili 1,88 dolara po dionici, u usporedbi s 4,28 milijardi dolara, ili 1,52 dolara po dionici godinu ranije.

Tagovi: Walmart, trgovina, maloprodaja
PROČITAJ I OVO
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
PLANOVI
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
ANALIZA - Revidirani prihod za 2022. procijenjen je na 300 milijuna eura (+60 milijuna eura), revidirana EBITDA procijenjena je na 99 milijuna eura (+38,3 milijuna eura), a na kraju, revidirana neto dobit procijenjena je na 62,9 milijuna eura (+31,5 milijuna eura).
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
FINANCIRANJE
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
PULA - Arena Hospitality Group objavila je da je 3. listopada 2022. godine zaključen novi ugovor o dugoročnom kreditu s OTP bank Nyrt. u Mađarskoj za nedavno dovršenu prvu fazu projekta repozicioniranja hotela art’otel u Budimpešti.
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
KARIJERE
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
ZAGREB - Prodajnom timu osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. na poziciji direktora prodaje za trenutno najuspješniji sektor pridružio se Miran Mišić koji je svoju dosadašnju karijeru na području prodaje i marketinga uspješno gradio u Konica Minolta Hrvatska.
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
POTEZI
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow priopćila je zrakoplovnim tvrtkama da će kasnije ovog mjeseca ukinuti ograničenje dnevnog broja putnika na svojim terminalima, izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na ljude upoznate s tom odlukom.
Zagrebačka pivovara objavila prvo izvješće o održivosti
ODRŽIVOST
Zagrebačka pivovara objavila prvo izvješće o održivosti
ZAGREB – Zagrebačka pivovara objavila je prvo izvješće o održivosti kojim, kao vodeći proizvođač piva na domaćem tržištu i članica globalne grupacije Molson Coors Beverage Company (MCBC), želi dodatno potvrditi svoju predanost odgovornom, transparentnom i održivom poslovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE