GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vukorepa: Interes Hamburga za Trst dokaz je sve veće atraktivnosti prometnog pravca na Sjevernom Jadranu

Vukorepa: Interes Hamburga za Trst dokaz je sve veće atraktivnosti prometnog pravca na Sjevernom Jadranu
LUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.10.2020 / 14:31
Autor: SEEbiz / Novi list

RIJEKA – Ulazak Hamburg Hafen und Logistik AG (HHLA), najvećeg operatera u jednoj od najvećih europskih luka, u vlasničku strukturu Piattaforma Logistica Trieste srl (PLT), novog multifunkcionalnog lučkog terminala u Trstu, u riječkoj luci koja je trenutačno u postupku odabira koncesionara za novi kontejnerski terminal Zagreb Deep Sea, nije dočekan za zabrinutošću.

Prema riječima ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepe dolazak velikog »igrača« iz sjevernoeuropskih luka na sjeverni Jadran dokaz je sve veće atraktivnosti ovog prometnog pravca na međunarodnom pomorskom i logističkom tržištu.

– Interes velikih operatera iz sjevernoeuropskih luka za terminale u lukama Sjevernog Jadrana ukazuje na sve veću važnost ovog prometnog pravca na svjetskom pomorskom tržištu. Ulazak HHLA-e u vlasničku strukturu novog multifunkcionalnog terminala u Trstu ne smatramo konkurencijom Zagreb Deep Sea terminalu. U Trstu je riječ o terminalu za kontejnere, generalni teret i Ro-Ro, dok je u Rijeci riječ o kontejnerskom terminalu s većom dubinom mora i većim kapacitetom prekrcaja kontejnera. Sjevernojadranski prometni pravac u budućnosti će sigurno biti sve atraktivniji za transport s Istoka, što pokazuje i rastući interes velikih operatera i brodara za terminale u jadranskim lukama, rekao je Vukorepa za Novi list.

Novi terminal u Trstu zapao je u teškoće tijekom izgradnje, a novi strateški partner HHLA u vlasničku je strukturu ušao dokapitalizacijom kako bi se osigurala sredstva za završetak radova i puštanje terminala u pogon.

HHLA je, podsjećamo, već bio u užem krugu za odabir koncesionara na jednom od sjevernojadranskih terminala i to – u Rijeci, kada se tražio strateški partner za kontejnerski terminal na Brajdici. Tada su u drugom krugu osim HHLA-e bili i APM Terminals BV te filipinski ICTSI, koji je u konačnici dao najbolju ponudu te je danas vlasnik 51-postotnog udjela u tvrtki Jadranska vrata, koja upravlja terminalom, pri čemu 49 posto udjela drži Luka Rijeka d.d.

O interesu velikih sjevernoeuropskih operatera za sjevernojadranske luke svjedoči i ponuda APM Terminals BV-a, tvrtke kćeri najvećeg kontejnerskog brodara A.P. Moller Maerska, zajedno s domaćom tvrtkom Enna Logic, koja je dio PPD grupe za koncesiju na Zagrebačkoj obali, pri čemu u konzorciju APM Terminals drže 51 posto, a Enna Logic 49 posto udjela.

Za koncesionara na Zagrebačkoj obali u drugom krugu natječaja obavezujuću je ponudu predao i kineski konzorcij koji čine Ningbo Zhoushan Port Company Limited sa sedamdeset posto udjela, China Road and Bridge Corporation (CRBC) s desetpostotnim udjelom i Tianjin Port Overseas Holding Limited s 20 posto udjela.

Kineska ponuda pritom je financijski i prema roku za izgradnju druge faze terminala, odnosno još 280 metara operativne obale, povoljnija od ponude APM Terminals-a i Enna Logica. Kinezi su ponudili dva milijuna eura fiksne koncesijske naknade godišnje uz izgradnju druge faze u roku od pet godina, a konzorcij koji čine APM Terminals i Enna Logic milijun eura naknade godišnje i izgradnju druge faze u roku od deset godina.

Odluka o odabiru koncesionara prolongirana je do konca ove godine, do kad su oba konzorcija produžila i valjanost svojih ponuda.

Tagovi: Željko Vukorepa, Lučka uprava Rijeka, Luka Rijeka, Luka Trst, Hamburg Hafen und Logistik, Piattaforma Logistica Trieste, Ningbo Zhoushan Port Company Limited, China Road and Bridge Corporation
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti H&M-a
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti H&M-a
STOCKHOLM - Švedski modni div H&M objavio je vrlo slabe rezultate i ogroman gubitak u zadnjem kvartalu 2022.
Pevex reagira: Zdravko Pevec laže
REAKCIJE
Pevex reagira: Zdravko Pevec laže
ZAGREB - Iz tvrtke Pevex reagirali su na tvrde Zdravka Peveca o tome da je Pevexu sudski zabranjeno koriđtenje imena Pevex.
Prihodi u slovenskoj maloprodaji na krilima goriva lani porasli za petinu
RAST
Prihodi u slovenskoj maloprodaji na krilima goriva lani porasli za petinu

LJUBLJANA - Realni prihod od prodaje u trgovini na malo lani je bio 20,3 posto veći nego godinu prije. Najviše je porasla u trgovini motornim gorivima, više od 57 posto.
Philips otpušta više od 1.000 radnika
REZOVI
Philips otpušta više od 1.000 radnika
EINDHOVEN - Zbog najnovije organizacije rada tvrtka Philips planira nova otpuštanja, a samo u Nizozemskoj planira smanjiti broj radnih mjesta za više od 1000.
Pravna pobjeda Zdravka Peveca: Pevex se više ne smije zvati Pevex
PRAVNA BITKA
Pravna pobjeda Zdravka Peveca: Pevex se više ne smije zvati Pevex
ZAGREB - Zdravko Pevec, nekadašnji vlasnik lanca trgovina koji se sada zove Pevex, tvrdi da mu je Upravni sud dao za pravo te da se Pevex prema sudskoj odluci više ne smije zvati Pevex.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE