GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada će dati suglasnost za prodaju većinskog udjela u Petrokemiji

Vlada će dati suglasnost za prodaju većinskog udjela u Petrokemiji
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2023 / 10:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Zagrebu se održava sjednica Vlade. Premijer Andrej Plenković održao je uvodno izlaganja u kojemu je detaljnije govorio o ovotjednim aktivnostima Vlade.

Novi paket mjera kojima Vlada želi pomoći građanima vrijedan je 1,7 mlrd eura, kaže premijer.

Također, krenule su prve isplate nezaoslenima, kao i primateljima doplatka braniteljima. 21. 4. kreću isplate doplatka za djecu, a 28. 4. isplate umirvljenicima.

Javni dug krajem 2022. spustio se na 68,4 udjela u BDP-u, tj. smanjio se za 10 postotnih bodova u odnosu na prethodnu godinu i sada smo na razini ispod one na kojoj smo bili prije pandemije, kaže premijer.

Također, premašen je, za 30 posto, cilj poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivredni sektor pokazao je otpornost, a održanju poljoprivrede i njenom razvoju pomogle su i mjere Vlade.

HNB je objavio i podatke o prihodima od stranih turista, oni su, prenosi premijer, viši i od onih iz rekordne 2019. Ako se pribroji i prihod od domaćih turista, on ukupno premašuje 15 mlrd eura. Ove godine očekuje još bolje rezultate.

Prošli petak Plenković i ministar Medved bili su u Ukrajini, na obilježavanju godišnjice oslobađanja Buče. Razgovarali su sa stranim dužnosnicima koji su u Ukrajini bili zbog iste prigode, ali i s državnim vrhom Ukrajine, s kojima su razgovqarali o potpori toj zemlji i o organizaciji velike konferencije o razminiranju u Ukrajini koja bi se najesen trebala održati u Hrvatskoj. U planu je i konferencija o procesuiranju ratnih zločina u lipnju.

Ministar Filipović s premijerom je posjetio Sjevernu Makedoniju, a Plenković kaže kako u toj zemlji imamo velike prijatelje te da postoji veliki interes za daljnjim intenziviranjem gospodarske suradnje. Premijer naglašava da je posjet bio dobar te da je i time pružena podrška Hrvatima koji žive u Makedoniji.

Plenković je rekao da je održan i veliki događaj povodom Svjetskog dana Roma te da je Hrvatska primjer europskog modela kad je riječ o zaštiti prava ROma i njihovoj integraciji.

Govorio je i o članstvu Finske u NATO-u. “Vlada je, za razliku od nekih drugih, snažno podrćaka ulazak Finske i Švedske u NATO. Očekujemo da se riješe prepreke pa da i Švedska postane članica”, kaže. Podsjetio je i da je prije nekoliko dana RH obilježila 14 godina članstva u NATO-u koje zemlji daje sigurnost i zaštitu kolektivnog kišobrana. Govorio je i o tome da su izdvajanja za obranu veća 72 posto nego 2017. te da to najbolje govori koliko Vlada ulaže u hrvatskog vojnika. Rekao je i kako će dogodine u Hrvatskoj postojati sasvim nova dimenzija HRZ-a jer stižu ratni zrakoplovi RAfalei.

Vlada će danas dati suglasnost CERP-u u vezi s prodajom većinskog udjela u Petrokemiji, da proda svoj udio turskom Yildrimu .”Očekujemo da novi investitor nastavi s ulaganjima i aktivnostima u Kutini”, kaže premijer dodajući da su Vladi bitni i proizvodnja i zaposlenici Petrokemije.

Tagovi: Petrokemija, Andrej Plenković, Centar za restrukturiranje i prodaju, Fortenova grupa, Prvo plinarsko društvo, kompanija Ina
PROČITAJ I OVO
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE