GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Visokotehnološki sustav zaštite i u zgradama Uprave PEVEX-a

Visokotehnološki sustav zaštite i u zgradama Uprave PEVEX-a
ZAŠTITA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 08:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prvi hrvatski trgovački lanac uveo je prvi na prostoru Europske unije visokotehnološki sustav termalnih kamera u prodajne centre, a ovaj tjedan i u dvije zgrade u kojima su smješteni djelatnici Uprave.

“Radimo sve moguće na povećanju sigurnosnih mjera kako bi se što više zaštitili od virusa COVID-19. Nakon što smo se potrudili maksimalno zaštititi kupce i zaposlenike u prodajnim centrima, dodatnu zaštitu smo proširili na sve segmente tvrtke kako bi olakšali sigurnosne uvjete rada i djelatnicima Uprave, koji su si do sada sami morali mjeriti temperaturu prije dolaska na posao ili im se ona mjerila ručno pri dolasku u tvrtku. Sada i u zgradama Uprave imamo sustav koji su uvele tek neke bolnice, a koji djelatnicima pruža dodatan osjećaj sigurnosti. Raditi se mora, a mi ćemo poduzeti sve što možemo kako bi se svi naši kupci i djelatnici osjećali što sigurnije u ovo vrijeme.”, izjavio je povodom dodatnog uvođenja termalnih kamera predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević.

Diskretno upozorenje

Termalne kamere su postavljene na ulaz u tvrtku, a na laptopu koji je na njih spojen može se vidjeti temperature snimljene osobe. Snimka se ne pohranjuje (radi na principu „live streaming-a“), a zaposlenika se diskretno obavijesti ukoliko mu je temperatura povišena, što je jedan od glavnih simptoma zaraze te ga se upućuje na daljnju provjeru.

Kamere rade na način da u realnom vremenu uspoređuju temperaturu ljudi bez kontakta s predmetima oko njih, na udaljenosti od dva metra. Ako kamera snimi povišenu temperaturu, aktivira se tihi alarm.
Mogućnost termalnog snimanja je dobrovoljna za kupce i ako ga ne žele, slobodno se mogu obratiti zaposlenicima PEVEXA na ulazu u prodajni centar.

Kupac neće biti spriječen obaviti kupnju niti ako se alarm aktivira. Na diskretan način će biti informiran o povišenoj tjelesnoj temperaturi kao jednom od mogućih simptoma bolesti COVID-19, sve u svrhu poduzimanja dodatnih mjera kako bi zaštitio svoje zdravlje i zdravlje drugih, jer će mu PEVEX za obavljanje kupnje, uz dezinficijens, osigurati i zaštitnu masku te rukavice.

PEVEX naravno osigurava i ostale, osnovne zaštitne mjere. Za sve kupce i zaposlenike obavezno je nošenje zaštitnih maski, na ulazu u poslovne prostore na raspolaganju su beskontaktni uređaji za dezinfekciju ruku, kao i jednokratne zaštitne rukavice. Također se svakodnevno dezinficiraju prodajni centri.

Do sada je uloženo u zaštitne mjere preko 2 milijuna kuna, priopćeno je iz tvrtke.

Termalne kamere za mjerenje temperature kupaca i zaposlenika PEVEX-a ugradit će se i u novi prodajni centar u Vinkovcima, 26. po redu, a čije se otvaranje planira početkom 9. mjeseca.

Također, već početkom listopada, PEVEX seli prodajni centar Slavonski Brod na novu i atraktivniju lokaciju (Naselje Slavonija II br.4 35000 Slavonski Brod), a u kojem će se također uvesti spomenuti visokotehnološki sustav zaštite.

Tagovi: PEVEX, termalne kamere, Jurica Lovrinčević, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Lučka uprava Zadar: Bulj iznio niz netočnosti o infrastrukturi Luke Gaženica
REAKCIJE
Lučka uprava Zadar: Bulj iznio niz netočnosti o infrastrukturi Luke Gaženica
ZADAR - Iz Lučke uprave Zadar opovrgnuli su i netočnima ocijenili tvrdnje Mostova saborskog zastupnika Mire Bulja, koji je u utorak izjavio da je ta luka predana u ruke turskom vlasniku te da će bez pročistača za otpadne vode onečistiti more.
Vienna Insurance Group otpisao 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji
OTPIS
Vienna Insurance Group otpisao 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji

BEČ - Austrijski osiguravatelj Vienna Insurance Group (VIG) objavio je da je zbog Covida-19 otpisao ukupno 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji.

SAD blokirale zajam Kodaku, dionice srušene 40 posto
IZNENAĐENJE
SAD blokirale zajam Kodaku, dionice srušene 40 posto
NEW YORK - Dionice Eastman Kodaka srušile su se 40 posto i na putu su da zabilježe najgori jednodnevni pad, nakon što je američka vlada blokirala zajam toj kompaniji u iznosu od 765 milijuna dolara.
Novi iskorak Ferrera
STRATEŠKI
Novi iskorak Ferrera
MILANO - Talijan Michele Ferrero, koji je svijetu predstavio čokoladu Nutella, Ferrero i Kinder, sagradio je divovsku obiteljsku slastičarsku tvornicu s godišnjom prodajom od gotovo 10 milijardi eura. Sin Giovanni krenuo je novim putem.
Preuređeni Lavanda Sunny Hotel by Valamar na otoku Hvaru oduševio goste
HOTELIJERI
Preuređeni Lavanda Sunny Hotel by Valamar na otoku Hvaru oduševio goste
HVAR - Uspješno je završena prva faza investicije u Lavanda Sunny Hotel by Valamar u uvali nadomak Starog Grada na otoku Hvaru, čime je započeo širi investicijski ciklus u objekte Helios Farosa u partnerstvu PBZ Croatia osiguranje OMF i Valamar Riviere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE