GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Virgin Orbit ponovno će pokušati lansirati raketu iz Cornwalla

Virgin Orbit ponovno će pokušati lansirati raketu iz Cornwalla
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.01.2023 / 18:41
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Tvrtka Virgin Orbit Richarda Bransona u četvrtak je izvijestila da će još jednom pokušati lansirati raketu u orbitu iz Cornwalla nakon što je misija u ponedjeljak završila neuspjehom, raspršivši nade Britanaca o tomu da će postati prva europska nacija koja će poslati satelite u orbitu.

"Virgin Orbit predviđa povratak u svemirsku luku Cornwall odakle bi se ponovno trebala lansirati raketa te istodobno vodi pregovore s ključnim vladinim i komercijalnim dionicima u Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi se isplanirala nova misija u ovoj godini", stoji u objavi.

Kompanija sa sjedištem u Kaliforniji objavila je i da je pokrenula službenu istragu o izvoru kvara na raketi.

Misija Start Me Up prije dva dana je po planu krenula s piste svemirske luke Cornwall u Newquayu u jugozapadnoj Engleskoj.

Virginova raketa LauncherOne lansirana je uz pomoć modificiranog Boeinga 747.

No nedugo prije ponoći, predstavnik Virgin Orbita u prijenosu uživo je objavio da je raketa pretrpjela "anomaliju" zbog koje nije uspjela dosegnuti orbitu.

"Čini se nas je anomalija spriječila da dosegnemo orbitu. Proučavamo informacije", objavili su 10. siječnja iz Virgin Orbita.

Britanska uprava za civilno zrakoplovstvo (CAA) ovlastila je tvrtku Virgin Orbit, u djelomičnom vlasništvu milijardera Richarda Bransona, za realizaciju prvoga britanskog lansiranja rakete u svemir.

Sateliti su trebali prvi put biti lansirani iz Europe, a Britanci su trebali postati prva europska nacija koja šalje satelite u orbitu.

Ovaj neuspjeh dodatan je udarac za europske svemirske ambicije nakon što je talijanska raketna misija Vega-C propala poslije polijetanja iz Francuske Gvajane krajem prosinca.

Tagovi: Virgin Orbit, Cormwall, Richard Branson
PROČITAJ I OVO
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE