GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vindija prva s certifikatom Dokazana kvaliteta Hrvatska za mlijeko i mliječne proizvode

Vindija prva s certifikatom Dokazana kvaliteta Hrvatska za mlijeko i mliječne proizvode
CERTIFIKAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2023 / 16:15
Autor: SEEbiz
VVARAŽDIN – Ministarstvo poljoprivrede Vindiji je dodijelilo certifikat Nacionalnog sustava kvalitete naziva „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ za 62 proizvoda iz asortimana mlijeka i mliječnih proizvoda.

Nakon što je Koka d.d., vodeća peradarska kompanija u Hrvatskoj koja posluje u sastavu Vindije, početkom ove godine prva u Hrvatskoj ostvarila navedeni certifikat za meso peradi, Vindija d.d. sada je postala prva domaća kompanija koja je za mlijeko i mliječne proizvode ostvarila ovu potvrdu kvalitete, ekološke prihvatljivosti i stopostotnog hrvatskog porijekla. Predsjedniku Uprave Vindije, Nenadu Klepaču ovo je važno priznanje za domaće prehrambene proizvođače osobno uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković prilikom posjeta Vindiji.

Certifikat „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ bit će istaknut na čak 62 proizvoda iz Vindijinog asortimana mlijeka i mliječnih proizvoda, a među kojima su 'z bregov svježe i kozje mlijeko, 'z bregov fermentirani funkcionalni proizvodi, Protein Skyr jogurti, 'z bregov svježi sirevi, tvrdi i plemeniti Vindija sirevi te brojni drugi. Nacionalni sustav kvalitete pod nazivom „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ uspostavio je ovu oznaku izvrsnosti kako bi se potrošačima zajamčila najviša kvaliteta, sigurnost i isključivo hrvatsko podrijetlo proizvoda koje kupuju. Osim certifikata za mlijeko i mliječne proizvode, ovaj sustav obuhvaća i certifikate za meso peradi, voće, povrće i konzumna jaja.

„Nacionalni sustav označavanja kvalitete „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ jamac je kontroliranih uvjeta proizvodnje i korištenja glavne sirovine stvorene u Hrvatskoj u svim proizvodnim procesima, od početka do kraja. U tom kontekstu, u ime Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske posebno pohvaljujem Vindiju kao domaćeg lidera u prehrambenoj industriji, koji ovu oznaku već nosi za meso peradi, a od sada i za mlijeko te mliječne proizvode, koji su isto tako stvoreni od hrvatske sirovine te uz posebne kontrolirane uvjete i načine proizvodnje. Naravno, vitalnu ulogu pritom imaju upravo domaći mali proizvođači, koji osiguravaju sirovine najviše kvalitete i izvornosti, što itekako cijenimo i vrednujemo. Naposljetku, zadovoljstvo nam je pohvaliti Vindiju i za strogu kontrolu svih proizvodnih procesa, peradi bez upotrebe antibiotika te brojne druge visoke standarde koji dokazuju snažne kapacitete za usvajanje novih tehnologija i kontinuirano podizanje kvalitete. Tragom navedenog, osobno sam uvjerena da će tvrtka nastaviti ostvarivati iskorake i na međunarodnom tržištu, a mi ćemo i dalje podržavati njihove napore“, poručila je je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

„Nakon ostvarenog certifikata „Dokazana kvaliteta Hrvatska“ koji je za meso peradi početkom ove godine dodijeljen tvrtki Koka d.d., ostvarenje ove vrijedne potvrde izvrsnosti i za mliječni asortiman Vindije dodatno potvrđuje našu ulogu u nacionalnoj prehrambenoj proizvodnji. Osim što dokazuje predanost najvišim standardima u svim proizvodnim procesima, ova oznaka koju će od sada nositi i naši mliječni proizvodi dodatno naglašava položaj Vindije kao reprezentativnog domaćeg proizvođača i zajednice koja je u potpunosti posvećena stvaranju samo najkvalitetnijih i 100% hrvatskih proizvoda, koji su orijentirani prvenstveno na zdravlje i zadovoljstvo potrošača“, istaknuo je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Vindija je aktivno sudjelovala tijekom pripreme Specifikacije proizvoda „Dokazana kvaliteta“ za mlijeko i mliječne proizvode, a koja propisuje ključne faze proizvodnje kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka i mliječnih proizvoda, posebne karakteristike proizvoda, obveznu dokumentaciju u pojedinim fazama proizvodnje te opis sustava sljedivosti. Specifikacija se primjenjuje na mlijeko i mliječne proizvode kod kojih je mlijeko glavni sastojak proizveden sukladno Specifikaciji „Dokazana kvaliteta“, a koja označava proizvode vrhunske kvalitete, dodatnu kontrolu proizvodnje i potvrđuje da su proizvodi u cijelosti proizvedeni u Republici Hrvatskoj. Specifikacija također postavlja više standarde na tržištu, a osim toga povećava transparentnost i sljedivost tijekom proizvodnje. Uz to, certifikat pruža vjerodostojnu osnovu za dodatno povjerenje potrošača zahvaljujući redovitim i neovisnim kontrolama svih dionika u proizvodnom lancu te stvara preduvjet za postizanje bolje prepoznatljivosti i promidžbe poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda prema kvaliteti i zaštiti potrošača.

Kao jedina domaća prehrambena kompanija koja se trenutno ističe s čak dva certifikata „Dokazana kvaliteta Hrvatska“, članica Grupe Vindija Koka d.d. je u ožujku ove godine postala i jedna od prvih domaćih kompanija koja je ostvarila i izuzetno važan međunarodno prepoznati certifikat „PROIZVEDENO BEZ UPORABE ANTIBIOTIKA“ koji dodjeljuje certifikacijska kuća DNV Adriatica d.o.o. na temelju STP 80 specifikacije za uzgoj bez antibiotika. Dodatno, HPA-HAPIH/Ministarstvo poljoprivrede nagradilo je Vindiju oznakom „MLIJEKO HRVATSKIH FARMI“, kao i piletinu Cekin oznakom „MESO HRVATSKIH FARMI – rođeno i uzgojeno u RH“, koje jamče izvornost hrvatskih proizvoda s dokumentiranom sljedivosti od polja do stola.

Proces proizvodnje na razini cjelokupne Grupe Vindija strogo prati važeće propisa Republike Hrvatske i Europske unije te je certificiran prema nizu relevantnih standarda sigurnosti i kvalitete, uključujući ISO 9001:2015 sustav upravljanja kvalitetom, HALAL, KOSHER, IFS Food, BRCGS, AOECS za bezglutenske proizvode, a ističe se i žig za nacionalni projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pod nazivom 'Živjeti zdravo', kojeg Vindija i Koka s ponosom nose od 2021. godine.

Tagovi: Vindija, certifikat, Koka, Marija Vučković
PROČITAJ I OVO
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
OČEKIVANJA
U Steklarni Rogaška očekuju se ulaganja i otpuštanje 155 radnika
ROGAŠKA - Finska grupa Fiskars, čiji je dio i Steklarna Rogaška, najavila je da će uložiti 15 milijuna eura u tvornicu stakla Rogaška u razdoblju od 2024. do 2026. godine s ciljem modernizacije tvornice i povećanja njezine konkurentnosti.
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE