GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vindija: Priče o preuzimanju Koke su neozbiljne

Vindija: Priče o preuzimanju Koke su neozbiljne
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2021 / 10:21
Autor: SEEbiz
VARAŽDIN - Proteklih dana u medijskom prostoru pojavile su se informacije kako određeni poslovni subjekti iskazuju interes za kupnjom Vindijine sastavnice Koke.

Iz Vindije za tportal naglašavaju kako ih ne iznenađuje interes za kompanijom, naročito na kraju poslovne godine u kojoj su unatoč krizi na tržištu i svakodnevnim previranjima cijena sirovina ostvarili odlične poslovne rezultate uz rast prihoda i dobiti. Naglašavaju kako je Vindija danas snažnija nego ikada, te kako je interes drugih tvrtki potvrda da su značajna kompanija koja je po brojnim poslovnim parametrima najveća domaća prehrambena tvrtka.

S određenom dozom nevjerice te ocjenjujući takve poteze kao neozbiljne osvrću se na takva formalna i neformalna izražavanja interesa drugih kompanija za Vindijom i njezinim sastavnicama. Posebno uzimajući u obzir činjenicu kako je svim akterima na tržištu jasno da tako nešto nije i neće biti moguće obzirom da je aktualno vodstvo kompanije u potpunosti posvećeno daljnjem rastu i razvoju Vindije.

Očito je, dakle, da Vindija nastavlja svoj put razvoja koji je početkom godine prilikom preuzimanja funkcije najavio predsjednik Uprave Nenad Klepač. Ulaganja u osuvremenjivanje proizvodnih pogona i procesa, plasiranje inovativnih proizvoda i uspješna suradnja s brojnim kooperantima tek su dio strategije daljnjeg rasta.

Od male gradske mljekare Vindija je prerasla u vodeću prehrambenu industriju u Hrvatskoj i regiji gdje okuplja ukupno 13 kompanija. Njihov asortiman čini 1400 proizvoda, a mlijeko i mliječni proizvodi, sokovi, pileće i pureće meso, pekarski proizvodi, ali i stočna hrana za prehranu životinja izvoze se na 15 tržišta diljem svijeta, a godišnje premašuju vrijednost od 400 milijuna eura.

Vindija je u vrijeme koronakrize ne samo održala, već i povećala prava radnika. Zaposlenicima tvrtki Vindija i Koka tako su povećane plaće, za što će tvrtke godišnje izdvajati dodatnih gotovo 25 milijuna kuna. To je tek dio programa unaprjeđivanja statusa i radničkih prava svih 4.339 zaposlenika koliko ih Grupa Vindija trenutno zapošljava.

Tagovi: Vindija, Koka, Enver Moralić, Kutjevo, Stjepan Sabljak, Nenad Klepač
PROČITAJ I OVO
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
PODCJENJIVANJE
Anglo American odbio ponudu BHP-a tešku 39 milijardi dolara
LONDON - Rudarski div Anglo American u petak je odbio ponudu za preuzimanje konkurentske BHP grupe, rekavši da ponuda "značajno podcjenjuje" tvrtku i njezine buduće izglede.
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
KAZNA
Continental pristao platiti 100 milijuna eura u skandalu s dizel motorima
BERLIN - Tužitelji u Njemačkoj nametnuli su kaznu od 100 milijuna eura (107 milijuna dolara) dobavljaču automobila Continentalu u vezi s velikim skandalom manipulacije emisijama dizelskih motora koji je potresao njemačku automobilsku industriju.
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
PODUZETNIŠTVO
Ivo Usmiani: Treba imati viziju, sanjati velike snove i sustavno raditi na njima
ZAGREB – U sklopu panel rasprave „Forward thinking: The new capabilities for leaders and entrepreneurs“, održanoj na Veleučilištu Edward Bernays, osnivač i predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani te Berislav Horvat, Country Managing Partner i voditelj Odjela revizije u EY Hrvatska s okupljenima su podijelili tajne poduzetničkog uspjeha i efektivnog vodstva.
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LETOVI
airBaltic povezao Ljubljanu i Rigu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jožeta Pučnika u Ljubljani juler je obilježena uspostava nove zračne veze s glavnim gradom Latvije Rigom koju je uspostavio zračni prijevoznik airBaltic.
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
MEGA DEAL
BHP Billiton ponudio 39 milijardi dolara za preuzimanje Anglo Americana
LONDON - Anglo American, koji posjeduje većinski udio u svjetski poznatoj dijamantskoj tvrtki De Beers, rekao je da njegov odbor preispituje pristup BHP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE