GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika Britanija: Štrajk 115.000 radnika Royal Maila

Velika Britanija: Štrajk 115.000 radnika Royal Maila
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2022 / 18:38
Autor: SEEbiz
LONDON - U Velikoj Britaniji zbog visoke inflacije organiziran je novi štrajk.

Ovoga puta 115.000 zaposlenika britanske poštanske grupe Royal Mail stupilo je u štrajk tražeći veće plaće, objavio je glavni tajnik sindikata telekomunikacijskih radnika CWU Dave Ward. Riječ je o najvećem artiklu na Otoku od 2009. godine, rekao je.

Prema Wardovimriječima, 97,6 posto njihovih članova glasalo je za štrajk, nakon što im je tvrtka ponudila dva posto povećanja plaća, top menadžera i visoke bonuse.

Poštanski radnici štrajkat će i 31. kolovoza te 8. i 9. rujna.

Kako je istaknuo Ward, radnici su potpuno izgubili povjerenje u tvrtku i upravu. Istaknuo je da je Royal Mail prošle godine ostvario rekordnu dobit od 758 milijuna funti (897,2 milijuna eura), od čega je dio otišao samo dioničarima i menadžerima, dok su radnicima pripale tek mrvice.

S obzirom na to da ih muči visoka inflacija i računi za energente, takvo ponašanje smatraju nedopustivim.

U međuvremenu, tvrtka je u četvrtak naglasila da će ih današnji podaci baciti u najveću neizvjesnost u njihovoj 500-godišnjoj povijesti. “Ovo će ugroziti radna mjesta i povećati plaće. Izgubit ćemo milijun funti dnevno", rekli su.

Tagovi: Velika Britanija, Royal Mail
PROČITAJ I OVO
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
IZNAD OČEKIVANJA
Hershey poslovao iznad očekivanja analitičara
NEW YORK - Hershey je premašio očekivanja Wall Streeta u kontekstu prodaje i dobiti u prvom tromjesečju u petak, zahvaljujući višim cijenama i stabilnoj potražnji potrošača za njegovim čokoladama i slatkišima.
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
UZLET
Katapultirana dobit Vindije u 2023.
VARAŽDIN - Varaždinska Vindija ostvarila je lani 473,5 milijuna eura prihoda, što je skroman rast od 3,7 posto.
Radnici Varteksa idu u štrajk
ŠTRAJK
Radnici Varteksa idu u štrajk
ZAGREB - Radnici Varteksa d.d. u ponedjeljak 6.svibnja u 6,00 sati kreću u štrajk, priopćeno je SEEbizu iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH).
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
POTEZI
Ikea spušta cijene brojnih proizvoda
ZAGREB - Dok drugi proizvođači namještaja povećavaju svoje cijene, Ikea ide kontra inflatorne struje i pokreće treću rundu sniženja za tisuće proizvoda u godinu dana kako bi kupcima ublažila pritisak inflacije
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Hugo Boss s rastom dobiti i prodaje u prvom kvartalu
BERLIN - Njemački luksuzni modni brend Hugo Boss izvijestio je u četvrtak da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati dioničarima matične kompanije porastao za 9% na 38 milijuna eura (40 milijuna dolara) s prošlogodišnjih 35 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE