GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar: Veći troškovi krivi za sporiji rast operativne dobiti

Valamar: Veći troškovi krivi za sporiji rast operativne dobiti
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2023 / 10:33
Autor: SEEbiz
POREČ – U 2023. godini Valamar očekuje ostvariti između 374 i 378 milijuna eura poslovnih prihoda odnosno godišnji rast prihoda od 15 do 16% slijedom višegodišnjih ulaganja u repozicioniranje portfelja i podizanje razine kvalitete usluge.

Očekuje se sporiji rast operativne dobiti, između 4 i 6% na razinu od 107 do 109 milijuna eura zbog iznimno visoke inflacije u dobavnom lancu te oko 20 milijuna eura dodatnih ulaganja u primanja i nagrađivanje djelatnika. U prvih devet mjeseci ostvaren je rast poslovnih prihoda od 13% uz povećanje prosječne cijene (ARR) za 14,2%.

Najbolje rezultate zabilježili su premium proizvodi i usluge te kamping segment. U predsezoni odnosno prvih šest mjeseci godine ostvaren je rast poslovnih prihoda od 17% u odnosu na isti period u 2022. godini, i to posebno u sjevernim destinacijama, dok je na sporiji oporavak destinacije Dubrovnik utjecao nešto manji broj avio letova u predsezoni i smanjeni obim konferencijskog i poslovnog segmenta. Investicije u podizanje kvalitete tri hotela u Dubrovniku, kao i novi Maro World, najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu, su vrlo dobro prihvaćene na tržištu za obiteljski odmor.

Valamar je uspješno realizirao investicije za sezonu 2022./2023. u ukupnom iznosu od 58 milijuna eura, od čega se najveće ulaganje od 32 milijuna eura odnosi na destinaciju Dubrovnik. Finalizirana je investicija u Istra Premium Camping Resort 5* u Funtani, održivi proizvod visoke dodane vrijednosti kako za Valamar, tako i za lokalnu zajednicu. Valamar je u kamp Istru u proteklih sedam godina uložio 81 milijun eura, što uključuje i 7 milijuna eura ulaganja u javnu turističku infrastrukturu, uređenje plaža, šetnica, cesta, igrališta i ostalih sadržaja koji su otvoreni za korištenje lokalnoj zajednici.

Ponovno je pokrenuta investicija u izgradnju hotela Pical, započeta 2019. godine i obustavljena 2020. zbog pandemije. Riječ je o projektu izgradnje, luksuznog cjelogodišnjeg ljetovališta s pet zvjezdica vrijednog ukupno 130 milijuna eura, najvećeg pojedinačnog ulaganja u hrvatski turizam čime će zona Pical u Poreču postati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.
Početkom prosinca Valamar otvara obnovljeni i rebrendirani Obertauern [PLACES] hotel, postavljajući ga kao treći u nizu [PLACES] hotela u portfelju namijenjenih modernim putnicima koji žele fleksibilnost usluge, druženje i zabavu. Na taj način Valamar zaokružuje svoju prisutnost u austrijskom Obertauernu s tri jedinstvena hotela pod tri različita brenda.

Valamar je za sezonu 2023. uložio dodatnih 20 milijuna eura u primanja djelatnika, povećanja plaća, nagrade, edukacije i programe koji su usmjereni na povećanje kvalitete života djelatnika u destinaciji. Kao najpoželjniji poslodavac u turizmu, Valamar kontinuirano ulaže u poboljšanje uvjeta rada za svoje zaposlenike i provodi niz programa nagrađivanja kojima se nagrađuje izvrsnost, zalaganje i izvanredni rezultati.

Valamar je nastavio ulagati u inicijative u okviru strategije održivosti te je ove godine pristupio UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost, kao i međunarodnoj inicijativi Science Based Targets u cilju značajnog smanjenja emisija stakleničkih plinova. Valamar je pokrenuo i nove društveno odgovorne projekte u kojima se ističe donacija Valfresco obroka školama u Labinu te otvorenje novog gradskog dječjeg vrtića u Poreču koji mogu pohađati i djeca djelatnika Valamara.

Tagovi: Valamar Riviera, turizam, Places, Dubrovnik, Poreč, hoteli, kampovi
PROČITAJ I OVO
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
OPCIJE
BHP razmatra novu ponudu za Anglo American
LONDON - Kako vrijeme istječe u pokušaju preuzimanja Anglo Americana vrijednom 43 milijarde dolara, BHP grupa se suočava s kritičnim pitanjem: što bi bilo potrebno da se manja tvrtka privuče za pregovarački stol u sljedećih nekoliko dana?
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
RAST
Dobit Metalca iz Gornjeg Milanovca u 2023. porasla oko 10 odsto
BEOGRAD - Neto dobit holdinga Metalac iz Gornjeg Milanovca porasla je 2023. godine 10,1 odsto, na 678,4 miliona dinara, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Cinkarne smiješi se dividenda od 0,90 eura
CELJE - Dioničari Cinkarne Celje će na skupštini sazvanoj za 19. lipnja odlučiti da se dio bilančne dobiti za prošlu godinu, u iznosu nešto više od sedam milijuna kuna, rasporedi za dividendu.
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
POSLOVI
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni 11 milijuna eura
ZAGREB - Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eura. Riječ je o proširenju i modernizaciji komunikacijskih mreža, kao i digitalnoj transformaciji društva.
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
SKOK
Grupa Sava osiguranje s 48,3 posto većom kvartalnom dobiti
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je ovogodišnjem tromjesečju povećala obujam poslovanja za 18,4 posto, na 307,8 milijuna eura, čemu je ponajviše pridonio rast bruto premije i imovinskih i životnih osiguranja. S 29,8 milijuna eura čista dobit veća je za 48,3 posto.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE